FCM tilbageerobrer førstepladsen efter storsejr over Vejle

Med en 5-0-sejr er FCM nu på førstepladsen med en bedre målscore end FCK, som de deler positionen med.

FC Midtjylland og FC København ligner to hold, der kommer til at ligge side om side resten af sæsonen, og de vil tage førstepladsen fra hinanden gang på gang. Denne søndag lykkedes det for FCM at tage førstepladsen tilbage efter en sikker sejr på forrygende 5-0 over Vejle, mens FCK spillede 1-1 mod AaB.

Som kampen udviklede sig var det ikke underligt FC Midtjylland, der lagde sig i førerposition fra første fløjt. Vejle fik i kampens åbning en del advarselsskud fra midtjyderne, da både Wikheim og Dal Hende havde gode muligheder til at score.

Det var dog ikke noget, som Vejle-spillerne så ud til at have lært noget af, og efter 20 minutters spil lå bolden i nettet, da Evander kom igennem VB-forsvaret med en flot dribletur, hvorefter han sparkede bolden over til Mabil, som sparkede bolden i mål.

Få minutter efter var det Paul Onuachus tur til at juble over et mål, da Marc Dal Hende headede bolden ned til ham, og så stod der 2-0, som de to hold også gik til pause med.

Efter pausen gik der kun seks minutter, og så var den gal igen. Denne gang var det Evander, som fik knaldet bolden i kassen, da Awer Mabil forinden havde bolden på højresiden af feltet, og spillede den ind til Evander, der scorede til 3-0.

Det blev til 4-0 efter 65 minutters spil, da Gustav Wikheim førte bolden frem midt på banen, og fandt hurtigløberen Awer Mabil i helt fri position,og selvom Mabil havde brændt en del store chancer i kampen, så viste han skarphed denne gang og gjorde det til 4-0, og det skulle blive endnu værre.

For med lidt mindre end tyve minutter tilbage af opgøret var det anfører Jakob Poulsen, der gerne ville være med. Han fik fat i bolden lige udenfor feltet, og her er han ikke bange for at trykke af fra - og det var han heller ikke denne søndag, og så sad bolden i mål.

Sejren betyder, at FCM nu har indhentet FCK på førstepladsen, hvor de har lige mange point. FCM har dog en bedre målscore, og derfor er de øverst i tabellen nu. Vejle må derimod tage til takke med en delt sidsteplads med Vendsyssel og Hobro.

Næste opgave for FC Midtjylland er netop med FC København i Parken, som spilles efter landskampspausen. Vejle skal møde AaB på hjemmebane.