Hobro sikrer overlevelse med sejr over Silkeborg

En sejr på 1-0 efter et tidligt mål var nok for Hobro, der hjemme på DS Arena sikrede sig endnu en sæson i Superligaen. Derudover betyder Hobros sejr, og også AGF er sikret endnu en sæson i landets bedste række

Hobro tog mandag aften i mod Silkeborg i nedrykningsspillets pulje 1, hvor man med en sejr kunne sikre både sig selv og AGF endnu en sæson i Superligaen. Det skulle da også lykkes for nordjyderne, der tog en snæver sejr på 1-0 på mål af Wilfried Domoraud.

Målet faldt allerede i det femte minut, hvor en lang dyb bold fandt Domoraud, der fik placeret sit hovedstød helt ude ved den ene stolpe. En drømmestart for Hobro, der dermed tidligt kunne begynde at lugte endnu en sæson i Superligaen.

Efter 24 minutter burde det været blevet til 2-0, da et langt indkast via et par Hobro-spillere fandt vej til Vito Hammershøy-Mistrati et par meter fra mål, men hans hovedstød sad lige i handskerne på Silkeborg-keeper Peter Friis Jensen.

Hjemmeholdet sad på spillet igennem hele første halvleg, og tillod ikke Silkeborg meget tid på Hobros banehalvdel i det meste af først halvleg. I det sidst kvarter rykkede gæsterne dog lidt længere frem, og burde have udlignet, da forsvarsspilleren Tobias Salquist lige pludselig befandt sig alene i feltet med Jesper Rask. Hobro-keeperen fik dog afværget.

Anden halvleg startede ligesom første med et tungt pres fra Hobro, og de var tæt på at få endnu en hurtig scoring. Men Mads Justesens scoring blev annulleret for et frispark, som dommer Benjamin Willaume-Jantzen vist var den eneste på DS Arena, der så.

Det var tydeligt, at Silkeborg prøvede at lægge et pres, men det var ligeså tydeligt, at de var frustrerede over at det ikke lykkedes. De fik ganske vist mere kontrol efterhånden som anden halvleg skred frem, men chancerne udeblev.

Som Silkeborg fik mere kontrol, forsøgte Hobro at lukrere mere på kontraspillet. Men det var på dødboldene, de var klar farligst. Med et kvarter tilbage af kampen kom Emmanuel Sabbi højest på et hjørnespark, og han var uheldig med at se sit hovedstødsforsøg tage stolpen.

I kampens absolut sidste minutter pressede Silkeborg virkelig på, og de var da også umådeligt tæt på. I næstsidste tillægsminut fandt et indlæg vej til Tobias Salquist, der dog missede sit hovedstød tæt under mål. Og med kampens sidste afslutning sendte Jens Martin Gammelby et skud lige forbi stolpen.

Kampen sluttede dog 1-0, hvilket betyder, at Hobro er sikret endnu en sæson i Superligaen, da de nu er 10 point foran netop Silkeborg med tre kampe tilbage. Ligeledes sikret et AGF, mens Silkeborg sammen med FC Helsingør skal ud i yderligere kampe om at undgå nedrykning.