Ligastats: AGF's voldsomme dominans og duksedrengenes sejr

Tæthed i bronzeracet og højspænding i gruppespillene - den nye Superliga-struktur lever. Vi tager et blik på ligastats for spillerunde 30 i Superligaen.

Hold:

Rundens duks
: To hold spillede 90 minutter uden overhovedet at blive noteret for andet end scoringer i dommerens bog. Og igen blev det bevist, at det skam kan lade sig gøre at spille fodbold uden gule kort og alligevel vinde kampene. For både Esbjerg fB og Viborg FF gik fra banen som vindere uden af få gule eller røde kort - de to klubber deler derfor denne rundes pris.

---

Rundens boldbesiddelse
: I spillerunde 29 havde de bolden i 61 procent af tiden, hvilket var nok til en tredjeplads, men i denne runde havde Esbjerg fB bolden i 66 procent af tiden, da det AC Horsens blev nedlagt i pulje 1. At vestjyderne trods sejr og en masse boldbesiddelse er sikre på at blive en del af nedrykningsplayoff, er en anden sag. Men heller ikke denne lille triumf kan ingen tage fra Esbjerg fB.

---

Rundens ineffektive
: Nu kørte det ellers lige så godt for det velspillende FC Nordsjælland-hold, men så kom Brøndby på besøg og vandt med 1-0. Men det var bestemt ikke fordi hjemmeholdet i Farum ikke tilspillede sig chancer. Seks gange blev der sendt en afslutning af sted inden for mål på i alt 13 afslutninger. Men mål kom der ikke.

Det kan ingen prale af at have gjort værre.

I hvert fald ikke på dette parameter. For AaB burde skamme sig... fire afslutninger i hele kampen mod AGF, hvor nordjyderne trods alt havde bolden i 51 procent af tiden. Af de fire afslutninger ramte ingen af dem inden for rammen. Skammeligt... men det ændrer fortsat ikke på, at FC Nordsjælland tager prisen.

---

Rundens dominator
: Både Randers og SønderjyskE havde mod henholdsvis OB og Lyngby BK et spilovertag i 65 af de 90 spillede minutter, ifølge superliga.dk.

Men på dette paramter bliver det i den grad udstillet, hvor godt kørende AGF var mod AaB. Eller var det måske AaB, der var virkelig skidt kørende mod AGF?

I hver fald havde AGF'erne et spilovertag på hele 85 minutter mod nordjyderne, der helt fortjent blev sendt mod nord med et klart 4-0-nederlag.