• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Ny virkelighed i Vendsyssel: Søger fire nye spillere og en træner

Foto: Getty Images

Vendsyssel FF er i gang med at tilpasse klubben og truppen til et liv på anden klasse. Det fortæller sportsdirektør Ole Nielsen, der har haft et møde med Alexander Juel Andersen i kølvandet på nogle kritiske udtalelser.

Af Ole Hoffskov

Det er dyrt at rykke ned, og det må man også sande i Vendsyssel FF, der er i gang med at tilpasse klubben til et liv på anden klasse i dansk fodbold. 

Senest har nordjyderne solgt midtbanespilleren Moses Opondo til OB, og klubben har også taget afsked med midtstopperen Sander Fischer, målmanden Michael Tørnes og angriberen Alhaji Kamara. Sportsdirektør Ole Nielsen oplyser desuden til tipsbladet.dk, at lejesvendene Benjamin Källmann, Matti Steinmann, Mads Roerslev og Jon Dagur Thorsteinsson forlader klubben - sidstnævnte ventes snart præsenteret i AGF.

Også i administrationen må Vendsyssel FF skære ned, og sportsdirektøren lægger ikke skjul på, at det er den værste side af en nedrykning.

- Det er en naturlig del, når man rykker ned, og det ser man også i andre klubber, der er i samme situation. Det er aldrig sjovt at skulle tage afsked med gode medarbejdere. Vi er i gang med en tilpasning efter nedrykningen, og det vil uundgåeligt medføre, at nogle spillere forlader os, men vi kommer også til at hente nye ind, siger Ole Nielsen til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Vi kører stadig med et fuldtidssetup, og jeg er helt sikker på, vi stiller med et slagkraftigt hold i 1. division, som kan spille med helt i toppen.

Sportsdirektøren fortæller desuden, at Lucas Jensens situation ikke er afklaret endnu. Offensivspilleren har kontraktudløb om to uger, og ham risikerer Vendsyssel FF altså at miste, men derudover er trafikken ud af Hjørring ved at stilne af efter torsdagens afsked med Moses Opondo.

Nu skal der trafik den anden vej. 

- Det er klart, at vi nu må kigge efter spillere på en lidt anden hylde, så vi skal være dygtige i markedet. Vi satser på at hente tre-fire nye spillere i løbet af sommeren, og jeg mærker stadig en stor interesse for at spille for Vendsyssel, selv om vi er rykket ned. Jeg har fået mange henvendelser, og det hænger nok sammen med, at folk godt kan se, at vi bør kunne spille med om oprykning i den kommende sæson, siger Ole Nielsen.

Jagter en ny træner
Det er ikke kun spillere, Vendsyssel FF er på jagt efter forud for den kommende sæson. En permanent afløser for fyrede Jens Berthel Askou mangler også at blive udpeget, og en ny cheftræner har naturligvis høj prioritet.

Ole Nielsen vil dog ikke gisne om, hvornår klubben er klar til at præsentere en løsning.

- Det er en proces, vi er i gang med, og så må vi se, hvad det ender med. Vi har en række kandidater, som vi synes er interessante, siger sportsdirektøren, der ikke ønsker at kommentere på Johnny Mølby, der nævnes som et varmt træneremne i klubben.

Har haft møde med Alexander Juel Andersen
Ole Nielsen holder mange møder i øjeblikket, og ét af dem har været med anfører Alexander Juel Andersen, der i minutterne efter nedrykningen langede kraftigt ud efter klubbens ledelse.

- Der sker så mange vanvittige ting, og der er truffet et hav af elendige dispositioner hele vejen rundt, sagde Juel Andersen blandt andet til Canal 9 i et interview, du kan se i sin fulde længde i videoen i toppen af artiklen. 

Disse udtalelser kaldte naturligvis på en reaktion fra ledelsen, og det har da også været tilfældet.

- Jeg har haft et møde med Alexander, men jeg kommer ikke til at gå i detaljer med, hvad der blev drøftet. Jeg synes, vi havde en god snak, men nærmere vil jeg ikke ind på det, siger Ole Nielsen.

Spiller Alexander Juel Andersen også i Vendsyssel i den kommende sæson?

- Ja, han har et år tilbage af sin kontrakt, så det gør han.

Superliga

Mere Superliga

Fokus