1. division

Nyindkøb blev AaB-helt i stort drama

Mathias Jørgensen scorede to gange i slutfasen, da AaB vandt 4-3 hjemme over Vendsyssel i 1. division.

Mathias Jørgensen har været en åbenbaring for AaB's angreb, siden nordjyderne 1. februar købte angriberen fri af Esbjerg.

Søndag eftermiddag blev han AaB's helt store helt, da han scorede to gange i slutfasen og vendte 2-3 til 4-3 hjemme mod Vendsyssel.

Sejrsmålet blev sat ind i det fjerde minut af tillægstiden. Mathias Jørgensen har nu scoret fire mål i sine tre første kampe for AaB, og han er stærkt medvirkende til, at AaB fører landets næstbedste række og er på sikker kurs mod en superligaretur.

Da Vendsyssel i begyndelsen af anden halvleg vendte 1-2 til 3-2 på 70 sekunder, så der ellers ud til at komme bare en snert af spænding i oprykningsræset, men det fik Mathias Jørgensen sat en stopper for.

AaB har 13 point ned til Vendsyssel på tredjepladsen, mens Sønderjyske har 11 point ned til den forkerte side af oprykningsstregen før de sidste 11 spillerunder.

Selv om AaB sæsonen igennem har været farlige på dødbolde, og Mathias Jørgensen har givet det etablerede angrebsspil et tiltrængt løft, skal holdet dog stadig forbedre defensiven. I forårets tre første kampe har AaB indkasseret syv mål.

Søndag startede hjemmeholdet bedst, og Kasper Jørgensen bragte AaB foran i det 14. minut.

I sin afskedskamp i Vendsyssel-buret inden skiftet til Elfsborg gav Marcus Bundgaard en returbold på Kasper Jørgensens afslutning efter et hjørnespark, og backen var selv først på nedfaldsbolden og scorede sikkert.

Vendsyssel fik arbejdet sig bedre ind i kampen, og i det 39. minut udlignede Rasmus Thellufsen på sin tidligere hjemmebane. Ingen AaB'ere fulgte Thellufsens skærende løb i feltet, og efter et perfekt indlæg var det intet problem at omsætte den store chance til mål.

AaB fik en kanonstart på anden halvleg, for et minut efter sidebyttet havde Lars Kramer gjort det til 2-1 efter endnu en dødbold. Det var anden kamp i træk, at den fysisk stærke hollænder kom i målscorerens rolle.

Vendsyssel kom med et suverænt modsvar i den anden ende med to mål på lige over et minut.

Først udlignede Carl Lange efter et hjørnespark, og lige bagefter løb Oskar Öhlenschlaeger fra det hullede AaB-forsvar og scorede til 3-2.

Det lignede et pointtab til AaB, men så vågnede Mathias Jørgensen op. Først blev han sat op af Oliver Ross til en let udligning i det 81. minut, og i det 94. minut lavede Jørgensen sejrsmålet med et velplaceret spark.