• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: AGF - Randers FC

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Superliga-året starter blandt andet med et lokal- og rivalopgør i Østjylland. Er 12. gang lykkens gang for AGF mod Randers FC?

Af Anders Dehn

KAMPEN ER UDSAT; DA BANEN PÅ CERES PARK ER FOR SUMPET....

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Ceres Park, Århus
Dommer: Jens Grabski Maae
På TV: Canal 9
Hashtag: #agfrfc #sldk

Holdnyt:
AGF:
Nu er tiden inde for AGF. Holdet har bragt sig selv i en gunstig position forud for foråret med en aktuel tredjeplads og ikke mindst otte point ned til forkerte side af den linje, der skiller top 6 fra resten af Superligaen.

Derudover holdt klubben på sine profiler i januar, og selv om sportschef Peter ”PC” Christiansen gerne ville have forlænget med Mustapha Bundu og Mustafa Amini, er de stadig i Århus i foråret. Det samme er cheftræner David Nielsen, som brugte vinterpausen på netop at skrive en ny kontrakt. Det er mange år, siden AGF stod med så gode kort på hånden.

Holdets resultater i opstarten var svingende – fra nederlag mod AaB til sejr over FC København – men AGF går ind til forårspremieren med vinden i ryggen efter den samlede sejr i træningsturneringen The Atlantic Cup (og reservernes 1-1 mod Östersunds FK mandag eftermiddag).

Der må stadig være spørgsmålstegn ud for Bundu, Amini og Jon Dagur Thorsteinsson. De har plejet skader og har spillet forholdsvis lidt i opstarten. De var dog alle i aktion enten mod FCK eller Östersund, så de er formentlig fysisk fit, men er skarpheden, hvad den skal være? Desuden har Zach Duncan karantæne mod Randers. Hverken Jesper Juelsgård, Jon Dagur Thorsteinsson eller Alex Gersbach er udaget til kampen.

Randers FC:
Den helt store forskel på Randers FC i efteråret 2019 og foråret 2020 er Saba Lobjanidzes fravær. Georgieren var holdets farligste offensive kort, hvilket otte mål og to oplæg i 15 kampe i denne sæson bevidner. Det er svært at forestille sig, at det ikke får nogen betydning, at han er væk.

I stedet er Mathias Greve kommet til fra OB, og han skal sammen med lejespilleren Tosin Kehinde opveje for Lobjanidzes skifte. Bedømt på testkampene skal det nok gå.
Randers har scoret 14 mål i seks opgør i januar og februar. Nogle af dem stod Lobjanidze ganske vist for, men selv efter han forlod holdet, er det noteret for seks mål i tre kampe.

Til gengæld lukkede Randers-spillerne stort set lige så mange ind, som de selv scorede, så der er et punkt til forbedring, når der er noget på spil igen. Det må man sige, der er søndag eftermiddag, hvor Randers på femtepladsen både kan hale ind på AGF og holde de top 6-jagtende hold bag sig.

Cheftræner Thomas Thomasberg kan vælge fra en skades- og karantænefri trup til forårspremieren mod AGF.

Karantæne:
AGF: Zach Duncan
Randers FC: Ingen

Bud på startopstillinger:
AGF (4-3-3): Eskelinen – Munksgaard, Backman, Tingager, Højer – Amini, Poulsen, Blume – Bundu, Mortensen, Ankersen

Randers FC (4-4-2): Carlgren – Thomsen, Piesinger, Marxen, Kopplin – Kallesøe, Hammershøy-Mistrati, Rømer, Greve – Riis, Egho

Profilen:
Det er en vigtig arv, som Mathias Greve nu skal løfte. Han kommer fra en tilværelse som reserve i OB og ligner manden, der skal overtage den fløj, som Saba Lobjanidze efterlader. Søndag eftermiddag får han noget af en ilddåb i lokalopgøret i Århus.

Vidste du, at..:
De fleste ved efterhånden, at AGF ikke har slået Randers i nu 11 opgør. Derudover har David Nielsen aldrig besejret søndagens modstander som træner. Han har forsøgt tre gange med Lyngby og seks med AGF. Dermed er Randers det hold, han har mødt flest gange uden at vinde.

Dom:
På sin vis er det jo bare statistik, at det snart er fem år, siden AGF slog Randers FC. Men på den anden side kan statistik få en selvforstærkende effekt, hvis den sætter sig i baghovedet på spillerne. Det gælder for begge hold.

Og lige præcis i AGF har fortiden det med at obstruere for nutiden, men spørgsmålet er, om tiden ikke er inde til at fordrive et af de spøgelser, der har hjemsøgt klubben gang på gang. En sejr vil i givet fald betyde et vigtigt skridt mod en sikring af top 6.

Vi vover pelsen og har mod de bedrevidende kommentarer, hvis den ikke holder vand: AGF vinder 2-1. Over Randers.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: