Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: FC Nordsjælland - AGF

Begge hold ligger a point midt i rækken, så der er stor forskel på sejr og nederlag. Får AGF sat en prop i sin dårlige stime?

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Right to Dream Park, Farum
Dommer: Sandi Putros
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #fcnagf #sldk

Holdnyt:
FC Nordsjælland:
Det er efterhånden ved at være fast tradition, at holdene ligger tæt i midten, og det er i den grad også tilfældet før runde 15. Der er kun fem point fra OB på fjerdepladsen ned til SønderjyskE på tiendepladsen. Midt imellem ligger både FC Nordsjælland og AGF.

Hvor AGF har opnået sine 20 point gennem stimer – først en dårlig, så en god og nu en dårlig en igen – har FC Nordsjælland ikke været i nærheden af at sætte en stime sammen for at få sine 20 point. Holdet har endnu ikke tabt, vundet eller spillet uafgjort i to Superliga-runder i streg i denne sæson.

Til gengæld er Farum-mandskabet stadig en del af kampen om en plads i top 6. Flasker alle resultater sig i den kommende runde, kan FCN endda ligge på fjerdepladsen bagefter. Det kræver dog først og fremmest tre point mod AGF, men det bliver uden Clinton Antwi og Mads Døhr Thychosen.

De afsoner begge karantæne. Derudover skulle cheftræner Flemming Pedersen dog have en komplet trup at udtage sit hold ud fra.

AGF:
Problemet er ikke, at AGF tabte en tæt kamp mod FC København i seneste runde. Det har mange andre gjort før, og det kommer mange andre til senere. Problemet er snarere, at de hviie også tabte i forrige runde til Silkeborg IF og før det til Randers FC, så stimen nu er på tre nederlag på stribe.

Det er først og fremmest den stærke defensiv, der lagde bunden for de seks ligasejre i streg, der er forduftet. AGF har lukket otte mål ind i de tre nævnte kampe, og så er det som bekendt svært at vinde.

Holdet fik dog en chance til at komme tilbage på sporet torsdag aften, da det mødte OB i Sydbank Pokalen. Det endte med en 1-0-sejr og dermed det første clean sheet siden midten af september. Nu skal AGF vise, at de også kan gøre det i Superligaen igen.

Læs også:Nicolaj Thomsen: Det har ikke klikket på samme måde som i AaB

AGF må undvære holdets førstekeeper Aleksandar Jovanovic, der er småskadet. Også Mustafa Amini og Frederik Tingager sidder ude med skader. 

Karantæne:
FC Nordsjælland: Clinton Antwi, Mads Døhr Thychosen
AGF: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Nordsjælland (4-3-3): Larsen – Villadsen, Hansen, Jenssen, Rasmussen – Kudus, Christensen, Kofod Andersen – Atanga, Rygaard, Damsgaard

AGF (4-3-3): Jovanovic – Munksgaard, Backman, Juelsgård, Højer – Blume, Poulsen, Duncan – Bundu, Mortensen, Ankersen

Profilen:
Mads Døhr Thychosen har siddet tungt på højre back, siden han kom til FC Nordsjælland, men nu har han karantæne. Det åbner døren for 17-årige Oliver Villadsen, der har bare tre Superliga-kampe bag sig. Det kunne man jo problematisere, men FCN har syv andre spillere, som er faste startere eller indskiftere, og som er født i dette årtusinde, så mon ikke de rummer én mere.

Vidste du, at..:
FC Nordsjælland har scoret i holdets seneste 16 Superliga-kampe. Dermed mangler det kun at gøre det i to kampe mere, før det tangerer egen klubrekord, som blev sat tilbage i 2002/2003.

Dom:
Mens FC Nordsjælland med 25 scorede mål kun overgås af FC København og Brøndby IF, mangler holdet begge de backer, der er startet de seneste kampe, og har i forvejen en af ligaens svageste defensiver. Det lyder, som om vi har en målrig kamp i vente.

Buddet herfra bliver, at AGF sætter stop for blødningen og vinder en kamp med tre scoringer. To til dem selv, én til FCN. Og dermed en 2-1-sejr til de hvidklædte gæster.

Læs også:OB-træner vil rotere mod AGF

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Dansk profil forlader norsk klub: Jeg er åben for alt

Læs også:AGF-slider om tæt program: Skal være i stand til at spille tre gange om ugen

Læs også:Karantæner - hvem er ude?