Status quo mellem Silkeborg IF og AaB

Med en udligning til 1-1 efter 85 minutter sikrede Silkeborg spænding til returkampen i pokalen mod AaB.

Der er lagt op til et spændende returopgør, efter at Silkeborg tirsdag med en sen udligning på hjemmebane spillede 1-1 mod AaB i den første af to semifinaler i pokalturneringen.

Det var en tempofyldt kamp, hvor det var ikke til at se, at AaB kæmper om nedrykning i Superligaen.

Holdet var bedst i det meste af kampen og pressede fra start højt.

Som kampen skred frem, kom værterne dog bedre med, og selv om det længe lignede en AaB-sejr, stangede hjemmeholdets forsvarsspiller Alexander Busch efter 85 minutter udligningen i mål.

Begge hold har derfor stadig alt at spille for i jagten på at komme i pokalfinalen, når der torsdag i næste uge spilles returkamp i Aalborg.

De to resterende semifinalister er FC København og FC Nordsjælland.

Gæsterne fra AaB startede kampen bedst og var særligt gode til at få brudt Silkeborgs hurtige kombinationer.

Udeholdet pressede højt, og efter et kvarter troede udeholdets spids Nicklas Helenius, at han havde headet AaB i front, men målet blev efter et VAR-tjek annulleret grundet et frispark begået i en duel andetsteds i feltet.

Kampen faldt lidt i tempo derefter, og ingen af holdene fandt frem til de store chancer. Gæsterne var dog med sit høje pres mest initiativrige.

Kampbilledet fortsatte efter pausen.

Hjemmeholdet fandt så småt rytmen, som anden halvleg skred frem, og midtbanespilleren Stefan Thordarson burde i det 52. minut have headet bolden i nettet fra en fri position tæt foran mål.

Bedst som Silkeborg var ved at komme bedre med i kampen, scorede Allan Sousa til 1-0 for gæsterne efter en returbold i det 63. minut.

Målet åbnede kampen op, og spillet bølgede frem og tilbage derefter.

Efter 85 minutter blev udligningen headet i mål af Silkeborg-stopperen Alexander Busch efter et frispark.