Video : Tipsbladet
Superliga

Superliga powerranking: FCM og FCN presser FCK og Brøndby i bund

Brøndby og AaB falder til bunds i medaljeslutspillet, FCK hoster og sprutter, mens der er liv i bundholdene.

Brøndby skulle nærmest være glade for 0-0 hjemme mod AGF, mens FC København helt sikkert skulle være det samme for et point i Farum, mens Horsens-nederlag skiller sig ud i FC Midtjyllands ellers flotte stime.

Superliga-powerrankningen er tilbage forud for en ny uge med masser af kampe tirsdag til torsdag, og endnu en runde fredag til mandag.

Powerranking 21. runde - klik her
Powerranking 22. runde - klik her
Powerranking 23. runde - klik her 

Powerranking 25. runde - klik her 
Powerranking 26. runde - klik her 
Powerranking 27. runde -klik her  

Powerranking før midtugerunden: 

1: FC Midtjylland (1)
Det var FC Midtjyllands kamp i Aalborg, slet og ret. AaB er ikke det samme hold uden Lucas Andersen, men det var ikke pointen; FC Midtjylland dominerede fra start, hvad end det var via indlæg, dødbolde eller i kombinationsspillet.

Erik Sviatchenko scorede på hovedstød på hjørne, og Joel Andersson bragede en bold op i krogen før pausen, mens FC Midtjylland ikke formåede at omsætte yderligere dominans efter pausen. Ligesom i de to holds træningskamp umiddelbart før genstarten af Superligaen virker FCM til at have krammet på AaB og dominerede nordjyder i alle aspekter, ud over at man reelt ikke scorede nok.

Seneste kamp: AaB-FC Midtjylland 0-2
Næste kamp: FC Midtjylland-Brøndby IF (Torsdag 20.00)

2: FC Nordsjælland (6)
Den kamp skulle FCN ganske enkelt have vundet. FCN løb cirkler omkring FC København, og selvom det var særdeles opløftende efter at være blevet skilt ad på samme bane af FC Midtjylland en uge tidligere, skal det her FCN-hold vinde nu. De bedste bliver solgt til sommer, så det er nu, ikke næste sæson, der tæller. FC Nordsjælland har ligesom i tidligere sæsoner virkelig fundet udtrykket i foråret og er det bedste chanceskabende hold, men man skal vinde i Århus på onsdag.

Seneste kamp: FC Nordsjælland-FC København 1-1
Næste kamp: AGF-FC Nordsjælland (onsdag 18.00)

3: FC København (2)
Det er sjældent, FC København knapt har bolden 38 procent af tiden, og ligeledes sjældent, at man tillader modstanderen at komme til 19 afslutninger på 90 minutter.

”På baggrund af første halvleg var det et heldigt point. Vi stepper op i anden halvleg - især efter de scorer. Men ja, første halvleg var ikke godt,” sagde Jens Stage til Canal 9 efter kampen, og det var så sandelig rigtigt i den grad, FC København havde været på hælene.

Den normalt så gode midtbanespiller og anfører Carlos Zeca kunne ikke fange FCN's angreb, og man kan bare mærke, at det er en slidt trup.

Seneste kamp: FC Nordsjælland-FC København 1-1
Næste kamp: FC København-AaB (onsdag 20.00)

4: AGF (3)
I en kedelig kamp på Brøndby Stadion var AGF bedst og havde chancer og tilløb til chancer, der kunne have givet en smal sejr. Lige nu spiller AGF ikke sprudlende, Mustapha Bundu og Mustafa Amini startede ude, men det lader heller ikke til at være nødvendigt for at vinde bronze.

Niklas Backman humpede ud få minutter før tid – kommer han til at døje med en skade, skal århusianerne vise, de kan sætte sig ud over den allerede velbeskrevne forskel på deres hold med og uden svenskeren.

Søndagens kamp mod Brøndby blev kaldt en bronzekamp, men onsdagens kamp hjemme i Århus kunne sagtens være the real deal – FC Nordsjællands topniveau er langt højere end Brøndbys i dette sæson.

Seneste kamp: Brøndby IF-AGF 0-0
Næste kamp: AGF-FC Nordsjælland (onsdag 18.00)

5: Brøndby IF (5)
Brøndby holdt nullet, men det er også det bedste, der var at sige om kampen. Brøndby skabte meget lidt mod et veldisciplineret AGF-hold, og der findes statistikker derude, der antyder, at Brøndby ikke ligefrem har spillet til at ligge kun fem point fra en bronzemedalje med ni runder tilbage.

Forsvaret er ikke problemet trods den meget ringe kamp mod Horsens i forrige runde – det kunne se ud til, at salgene af tre store profiler i januar begynder at bide. Brøndby tager til Jylland som stor underdog på torsdag og har vundet to af de seneste syv udekampe i ligaen.

Seneste kamp: Brøndby IF-AGF 0-0
Næste kamp: FC Midtjylland-Brøndby IF (Torsdag 20.00)

6: AC Horsens (4)
I sidste uge tabte Horsens i slutfasen i pokalsemifinalen til SønderjyskE, og lørdag kunne man meget vel have tabt igen.

”Vi var ristede i det sidste kvarter af kampen mod Hobro, men vi formåede at forsvare vores mål godt. Det har vi tidligere i sæsonen haft svært ved, men nu giver vi meget få chancer væk,” sagde Bo Henriksen efterfølgende til Horsens Folkeblad.

Det ene point betyder, Horsens stadig har 11 point ned til Hobro og 14 til Esbjerg med fem kampe og 15 point tilbage at spille om. Uafgjort mod Esbjerg tirsdag aften kan sagtens være nok.

Seneste kamp: Hobro-AC Horsens 1-1
Næste kamp: AC Horsens-Esbjerg fB (tirsdag 18.00)

7: Silkeborg IF (12)
Det her Silkeborg-hold skulle kun have brugt et par runder til i grundspillet for at have forladt 14. pladsen.

SIF satte OB helt og aldeles på plads i mandagskampen, og man har fundet god anvendelse af den 22-årige oplægger Mads-Emil Madsen på den centrale midtbane og af angriberen Júnior Brumado, der ser betydeligt bedre ud end hos moderklubben FC Midtjylland sidste år.

Seneste kamp: Silkeborg IF-OB 6-0
Næste kamp: Lyngby-Silkeborg IF (torsdag 18.00)

8: SønderjyskE (11)
Lyngby havde en friløber ved Emil Nielsen, før Johan Absalonsen scorede på en flot firsttimer, og det var samlet set fortjent, selvom der var nervøse øjeblikke, ikke mindst da Thomas Mikkelsen nær havde scoret på en returbold, da han var gået med op til et Lyngby-hjørne et minut inde i tillægstiden.

SønderjyskE har tidligere haft svært ved at gøre tingene færdige, men nu har man på fem dage spillet sig i pokalfinalen og vundet en afgørende kamp, der lægger maksimalt pres på især Lyngby.

Pilen peger den rigtige retning, men syvendepladsen kommer også på baggrund af dårlig form hos rivalerne.

Seneste kamp: SønderjyskE-Lyngby 1-0
Næste kamp: OB-SønderjyskE (torsdag 18.00)

9: AaB (8)
Lucas Andersen havde karantæne, og uden ham har AaB bare ikke det store at stille op mod et tophold som FC Midtjylland, der var hurtigere, stærkere og kombinerede bedre. 0-2 var nådigt for AaB, hvor man kan glæde sig over at være i Top 6 men også med bekymring kan spekulere over, hvad man egentlig i næste sæson, når, eller hvis, Lucas Andersen bliver solgt.

AaB-fans skal ikke se denne niendeplads som noget flatterende – bare et udtryk for, at det bliver endnu ringere længere nede i vores rangering.

Seneste kamp:  AaB-FC Midtjylland 0-2
Næste kamp: FC København-AaB (onsdag 20.00)

10: Randers FC (7)
Forårssæsonen, der nu er blevet til en sommersæson grundet coronavirussen, har været en skuffelse for Randers, men det gik da helt skævt fredag aften, hvor man var nede 0-3 efter 27 minutter.

Det er svært at sætte sig op, når man reelt er sikker på at spille knockoutkampe om adgang til Europa om en måneds tid, men man kan lige så godt spille ordentligt undervejs – ja nogen ville endda kalde det en fordel, inklusiv cheftræner Thomas Thomasberg, der tog Tosin Kehinde og Mathias Greve ud allerede efter en halv time.

Randes skabte faktisk tvivl om resultatet og indkasserede først Joni Kaukos 2-4-mål i 90. minut, men det kunne ikke dække over, hvor pinlig den første halve time var.

Seneste kamp: Esbjerg fB-Randers FC 4-2
Næste kamp: Randers FC-Hobro (tirsdag 20.00)

11: Hobro (10)
Man svarede hurtigt igen i hjemmekampen mod Horsens, hvor Simon Jakobsen kom for sent til en tværpasning til Nicolai Brock-Madsen.

Edgar Babayan var manden bag udligningen efter et fint raid og oplæg til Imed Louati, og det var envejstrafik mod Horsens' mål efter pausen, hvor østjyderne nok var trætte efter pokalkampen tre døgn tidligere. Hobro skal helst vinde denne type kampe i duellen med Esbjerg om at undgå direkte nedrykning.

Seneste kamp: Hobro-AC Horsens 1-1
Næste kamp: Randers FC-Hobro (tirsdag 20.00)

12: Esbjerg fB (14)
Vupti, vi lever! EfB er ingenlunde reddet, og man blev godt hjulpet på vej af et monumentalt Randers-crash, der efter en halv time fik Thomas Thomasberg til at pille to mand ud nede 0-3.

Men Esbjerg oplevede den klassiske reaktion efter et trænerskifte, to dage efter Troels Bech havde haft sit første træningspas som EfB-træner siden 2008.

Rækker det? Who knows.

Men nu spræller fiskerne igen efter en gyselig kamp i Odense i forrige runde, hvor de med 10 minutter igen var nede på Silkeborgs 14. plads.

Seneste kamp: Esbjerg fB-Randers FC 4-2
Næste kamp: AC Horsens-Esbjerg fB (tirsdag 18.00)

13: OB (9)
OB vandt i forrige runde over Esbjerg med en god præstation i 1. halvleg, men man fristes til at sige 'so what', når fynboerne så bliver tromlet på Silkeborgs kunstgræs.

Ja, et OB-mål blev fejlagtigt underkendt ved 0-2, og ja, man har mange skader.

Ud fra chancer og spil i sæsonen burde OB's Superliga-billet til 2020/21 være sikker. 

en fodbold er også et så målfattigt og tilfældigt spil, at den nuværende nedtursfølelse sagtens kan ende i nedrykningskampe – man skal prise sig lykkelig for, at ligeledes rystede Lyngby også er at finde i puljen ud over bundholdet Silkeborg.

Er en 13. plads overdrevent?

Næ, syv point i de 12 seneste kampe taler et tydeligt sprog, og det samme gjorde den historisk store ydmygelse i Silkeborg.

Seneste kamp: Silkeborg IF-OB 6-0
Næste kamp: OB-SønderjyskE (torsdag 18.00)

14: Lyngby Boldklub (13)
Det kunne være endt anderledes, men det gjorde det ikke.

Et point i de fem seneste kampe betyder, at Lyngby nu er i reel nedrykningsfare med kun to point ned til SønderjyskE. For en uge siden var Lyngby med 10 minutter igen i sidste Grundspils-runde på ottendepladsen, nu venter nogle meget svære uger.

Det komprimerede program er ikke nogen fordel for Lyngby, der klarede sig flot langt inde i sæsonen blandt andet på at være det hold, der skiftede mindst ud i startopstillingen og indskifterne.

Det er ikke en dyd, når man fra torsdag morgen skal spille fem kampe på 21 dage.

Seneste kamp: SønderjyskE-Lyngby 1-0
Næste kamp: Lyngby-Silkeborg IF (torsdag 18.00)

Chanceskaberne
1: Evander Ferreira, FC Midtjylland – 82 (7 mål)
2: Lucas Andersen, AaB – 53 (10 mål)
3: Mikkel Damsgaard, FC Nordsjælland – 49 (8 mål)
4: Casper Høyer, AGF – 49 (1 mål)
5: Mikkel Rygaard, FC Nordsjælland – 47 (4 mål)
6: Mads Emil Madsen, Silkeborg IF – 46 (1 mål)
7: Dominik Kaiser, Brøndby IF – 41 (8 mål) *
8: Bror Blume, AGF – 40 (5 mål)
9: Awer Mabil, FC Midtjylland – 40 (7 mål)
10: Edgar Babayan, Hobro – 39 (3 mål)

* Solgt i vinterpausen til Hannover 96

Skyyyyyyyyyd
1: Evander Ferreira, FC Midtjylland – 57 afslutninger (7 mål)
2: Patrick Mortensen, AGF – 55 (13 mål)
3: Sory Kaba, FC Midtjylland – 55 (5 mål)
4: Emil Riis Jakobsen, Randers FC – 53 (6 mål)
5: Ronnie Schwartz, SIF/FCM – 48 (14 mål)
6: Bashkim Kadrii, OB – 48 (10 mål) **
7: Mart Lieder, SønderjyskE/OB – 46 (6 mål)
8: Louka Prip, AC Horsens – 48 (5 mål)
9: Kamil Wilczek, Brøndby IF – 44 (17 mål) ***
10: Mustapha Bundu, AGF – 43 (8 mål)

** Blev i januar solgt til Al-Fateh i Saudi-Arabien