Foto: Getty Images
Superliga

Tidligere FCK-træner: Jeg vil anbefale andre at tage til Danmark

Den belgiske træner har gode minder fra sin tid i Danmark.

Ariël Jacobs nåede kun én sæson og fem kampe som cheftræner i FC København, men den nu 66-årige træner har positive minder fra sin tid i Danmark. Det fortæller han til Ritzau.

Efter at FC København var sluttet på andenpladsen i Superligaen i 2011/12-sæsonen, blev Ariël Jacobs hyret som ny cheftræner, hvor han afløste Carsten V. Jensen, og den første sæson i København blev en stor succes. Med Jacobs i spidsen vandt FC København nemlig Superliga-guld i 2012/13-sæsonen. Sæsonen efter gik det dog nedad bakke, og da FC København var nummer 11 efter fem kampe, blev belgieren fyret og erstattet af Ståle Solbakken.

Læs også:OB-anfører: Den rigtige udlandsmulighed har ikke været der

Ariël Jacobs husker dog tiden i FC København og Superligaen særdeles positivt.

- Hele oplevelsen af at tage skridt ind i en ukendt liga og et ukendt land står stærkt for mig, det var meget lærerigt, siger Ariël Jacobs til Ritzau.

Læs også:Opgørelse: FCK er bedst til at score først og vinde - FCN er værst

- Niveauet er lidt lavere end i Belgien, men så stor er forskellen ikke, så jeg vil bestemt anbefale spillere eller trænere at tage til Danmark. Der er en atmosfære omkring kampene, jeg ikke har oplevet i hverken Belgien eller Frankrig.

Efter fyringen i FC København var Ariël Jacobs et smut forbi Valenciennes i Frankrig, hvor han dog kun var i et år. Siden har han ikke haft et cheftrænerjob. 

Læs også:Corona-krise: Spillersalg i Brøndby er ikke nok - nye millioner er et must

Læs også:Corona-krise: FC København truet af iskoldt badevand og transfermarked

Læs også:Corona-krise: Glem alt om spillerkøb - presset kan vokse i AaB