Superliga Victor Risager

Opgørelse: FCK er bedst til at score først og vinde - FCN er værst

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Hvilket Superliga-hold vinder flest kampe, hvor de scorer det første mål? Det viser en ny opgørelse af CIES Football Observatory.

Af Victor Risager

Det er altid vigtigt at komme foran i en kamp, men hvor ofte vinder det hold, der har scoret kampens første mål?

Det spørgsmål har CIES Football Observatory forsøgt at besvare. Analysemediet har kigget på samtlige ligakampe mellem januar 2015 og december 2019 – altså knap fem år – og set nærmere på, hvem der vinder flest kampe, hvor de scorer det første mål.

I Superligaen er FC København bedst til at vinde de kampe, hvor de scorer det første mål. Siden januar 2015 har de vundet 89 af 103 ligakampe, hvor de kom foran først. Det svarer til 86,4 procent. De er tæt forfulgt af FC Midtjylland, der har vundet 86 af 104 – svarende til 82,7 procent.

I den anden ende er FC Nordsjælland og AC Horsens, der har vundet kun 58 procent af de kampe, hvor de scorede det første mål. FC Nordsjælland har imidlertid bragt sig foran i 88 ligakampe, mens AC Horsens har gjort det i 69 - de to hold har vundet henholdsvis 51 og 40 af de kampe. 

De allerbedste til at score først og ende med at vinde kampen skal findes i Serbien, hvor Røde Stjerne har vundet hele 130 af 135 ligakampe, hvor de scorede det første mål.

Se listen over alle danske hold nedenfor eller kig selv nærmere på tallene her.

Læs også:Sportschef bekræfter: Rade Pricas søn forhandler kontrakt med Malmö

Læs også:AGF-spillere har undskyldt ureglementeret træning: Vi tænkte os ikke om

Læs også:Forventer snart Superliga-fodbold igen: AGF tilbage på træningsbanen

Læs også:Randers FC takker for opbakningen: Ganske enkelt enestående

Læs også:Corona-krise: Spillersalg i Brøndby er ikke nok - nye millioner er et must