• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Allan Olsen

Tøffe: På papiret et godt hold - men lort på banen

Foto: Getty Images

Oscar Hiljemark har nu hånden på kogepladen - og den er glohed, mener Tipsbladets kommentator, Stig Tøfting.

Af Allan Olsen

Stig Tøfting skrev godt nok i sin klumme for nogle uger siden, at Erik Hamrén ikke kunne overleve et nederlag mere. Det kom ikke til at holde stik. Der skulle to til, før AaB-ledelsen trykkede på fyringsknappen…

Nederlaget til Randers var den berømte dråbe, der fik bægeret til at flyde over. Tipsbladets kommentator er dog heller ikke det mindste overrasket.

- Nej, det var uundgåelig. Når man leverer det, som Erik Hamrén har gjort, så er der ingen vej udenom. Et pointgennemsnit på 0,46 siger jo alt om, hvor sløjt det har været. Det er under halvdelen af, hvad Lars Friis trods alt fik skrabet sammen, siger Stig Tøfting og fortsætter:

- Én sølle sejr fik Hamrén i Superligaen - og uden at have siddet i omklædningsrummet ligner det en klar fejl af AaB-ledelsen, at man ikke gav Lars Friis længere snor. Det bør også få AaB-ledelsen til at kigge indad, og der er vel ikke plads til flere fejlskud på trænerposten.

Det er nu assistenttræner Oscar Hiljemark, der skal styre AaB gennem et nervepirrende slutspil, hvor missionen er den helt enkle at undgå nedrykning.

- Jeg kan jo godt forstå, at man som den hurtige reaktion forfremmer assistenten, men jeg kan ikke lade være med at tænke på, at både Hiljemark og Rasmus Würtz også har haft et ansvar for nedturen.

- Jeg tænker da, at Hamrén har taget mod deres input - og hvis Hiljemark har buddet på, hvordan AaB kommer til at fungere igen, jamen så havde han vel sagt det til Erik Hamrén, lyder det fra Tøfting.

- Altså igen, jeg har ikke siddet i omklædningsrummet, men assistenter har jo - i modsætning til da jeg spillede - et langt støre ansvar i dag og står for store dele af træningen, så selvfølgelig har de også deres andel, når tingene ikke spiller.

Har de glemt at spille fodbold
Oscar Hiljemark har i perioden efter Marti Cifuentes stået i spidsen for AaB i tre Superligakampe, hvor resultatet var en sejr, en uafgjort og et nederlag.

- Ja, nu får han så chancen igen. Også selvom man i AaB sidste gang ikke mente, at det skulle være en permanent løsning. 

- AaB har kunnet tørre nedturen af på Erik Hamrén, men nu har Oscar Hiljemark og til dels også Rasmus Würtz hånden på kogepladen. Og den er dælme glohed. Nu står Hiljemark i forreste række og har ansvaret, slår Stig Tøfting fast.

Stig Tøfting fastholder, hvad han tidligere har skrevet, nemlig at AaB er alt for gode til at rykke ned.

- Jamen, det er åbenbart et good-on-paper-shit-on-grass-hold. Når jeg kigger på navnene, så ser jeg rigeligt med Superliga-kvalitet. Nicklas Helenius, Lucas Andersen, Louka Prip, Rasmus Thelander, Allan Sousa, og hvad de ellers hedder, har vel for fa'en ikke glemt at spille fodbold - selvom det ser sådan ud.

- Så der er klart et eller andet stykke trænerarbejde, der bare ikke er gjort godt nok, og så må spillerne jo også kigge sig selv i spejlet og spørge sig selv, om man virkelig er pengene værd, siger Stig Tøfting.

RUNDENS TOP: Mads Hermansen. - Er du sindssyg for en kamp af den unge Brøndby-keeper. Alene trippel-redningen på straffesparket bør skrive sig ind i Superliga-historien, men der var jo også masser af andre store redninger. Det må dog være helt ufatteligt bittert, at stå sådan en fantomkamp - og så alligevel stå tilbage med nul point.

RUNDENS FLOP: AaB. - Man troede jo ikke, at det kunne blive værre. Det kunne det… Nu ligger det stolte nordjyske fodboldflagskib sidst i Superligaen! Med otte point op til redning, så bliver det vanvittigt svært for et i forvejen såret fodboldhold.

Læs også: Tipsbladets kommentator, Stig Tøfting, er blæst bagover af Jacob Neestrups indtog i FCK. Læs hans klumme hér.