Tonsser-profil, Benjamin Bang Maarfelt: Målet er førsteholdet
Generelle

Tonsser-profil, Benjamin Bang Maarfelt: Målet er førsteholdet

Tonsser og Tipsbladet.dk er vilde med talenter og vi bringer løbende fokus på nogle af de mange talenter. Denne gang har vi haft fat i den stærke forsvarer, Benjamin Bang Maarfelt fra Holbæk B&Is hold i U17-divisionen

Ved første øjekast er det ikke til at se, at Benjamin Bang Maarfelt blot er 16 år og altså fortsat har en del år til gode, før han træder ind i de voksnes fodboldrækker. Med en højde på 193 cm og en vægt på den gode side af de 80kg., har Holbæk Bold- og Idrætsforening-talentet gode forudsætninger for at nå langt som forsvarsspiller, og dem har sjællænderen tænkt sig at udnytte til fulde.
 
”Jeg vil beskrive mig selv som en meget kommunikerende og dirigerende forsvarsspiller, der via min fysik er naturlig stærk og er god på hovedstød. Jeg vil ikke betegne mig selv som langsom, men kan naturligvis have problemer med små og hurtige angribere, men jeg kender mine svagheder og forsøger at mindske disse”, forklarer Benjamin til Tonsser.
 
Benjamin er til daglig at finde på Holbæk B&Is U17-hold, der i sommerpausen er rykket op i Divisionen efter en sæson i 2. Division, hvor holdet sluttede på en flot tredjeplads efter at have kæmpet med i topstriden til det sidste. De flotte præstationer gav den stærke forsvarsspiller en plads på Tonsser Team of The Season efter blandt andet at have præsteret fem clean sheets og selv scoret tre mål i 13 kampe. Sæsonen bød derudover også på en pokalsemifinale imod Brøndbys U17-ligahold, som Holbæk B&I gav kamp til stregen og blot måtte se sig slået af med 2-1 foran mange lokale tilskuere.
 
Selvom Benjamin synes, at det er fedt at blive opdaget af Tonsser og samtidig er godt tilfreds med sin indsats i den forgangne sæson, tøver han alligevel en smule med fuldstændigt at godkende sæsonen. Forsvarsspilleren er nemlig yderst ambitiøs og stiller sig ikke tilfreds med tredjepladsen. Derfor har Benjamin også store forventninger til den nuværende sæson på trods af, at konkurrencen nu er noget større.
 
”Man kan tydeligt mærke, at niveauet er højere, men det er kun fedt og med til at udvikle én. Vi har fået en god start og jeg føler sagtens, at vi kan være med. Vores målsætning er også at være med i toppen, og vi skal ikke ned i bunden og kæmpe”, udtaler Benjamin til Tonsser. 
 
Med to smalle 1-2-nederlag til Roskilde og Næstved og tre yderst overbevisende sejre over Thisted, Svendborg og Horsens er Holbæk B&I efter fem kampe i U17 Divisionen at finde på tredjepladsen, og blandt andre takket være Benjamin har holdet blot lukket seks mål ind i disse kampe.
 
Udover det højere sportslige niveau, stilles der også større krav til holdet udenfor banen efter sommerens oprykning. Hvor Benjamins hold i sidste sæson kun mødte hold på Sjælland, er den nye liga nemlig landsdækkende og det betyder længere udebaneture og mere fokus på forberedelse. Men heller ikke dette ser forsvarsspilleren som noget problem, tværtimod mener han, at Holbæk B&I har forholdene i orden, og at holdet dermed også uden for banen er klar til det næste skridt.
 
Selvom Holbæk B&Is seniorhold har været at finde i 2. Division i de seneste sæsoner, samarbejder klubben nemlig med det lokale sportsakademi, der gør det muligt for klubbens unge spillere at træne lige så meget som de fleste superligaspillere. Det såkaldte Mini Sportsakademi, der gælder folkeskoleelever har Benjamin været en del af i to år, og når gymnasieafdelingen igen åbner op til næste år, er han allerede sikret en plads, der i alt vil give ham op mod syv ugentlige træninger, foruden weekendens kampe. Trods interesse fra større klubber, har Benjamin derfor heller ikke travlt med at forlade sin nuværende klub, men mener i stedet, at Holbæk B&I er det helt rigtige sted for ham.
 
”Mit største fokus er egentlig bare på at træne en masse. Klubben har gode forhold og et stort fokus på talenterne, så mit mål er at komme på klubbens førstehold. Jeg drømmer selvfølgelig også om Superligaen og udlandet, men jeg tror, at Holbæk er det smarteste sted for min udvikling lige nu.”
 
For at sikre at han når sine mål, forsøger Benjamin at tage ved lære af allerede etablerede forsvarsprofiler. På verdensplan var Benjamins helt store idol den tidligere FC Barcelona-anfører Carles Puyol, som har inspireret Holbæk-drengen med sin vilje og lederskab, noget som Benjamin allerede har gjort til en del af sit eget spil, uden han dog vil gå så langt som at sammenligne sig selv med den catalanske legende.
 
Men også på det lokale plan har Benjamin en række forbilleder. Når Holbæk B&I’s 2. Divisonshold spiller på Holbæk Stadion er forsvarsspilleren ofte på lægterne for at studere forsvarsspil af de spillere, som Benjamin drømmer om at spille side om side med i fremtiden. 
 
Og hvem ved, måske Benjamin følger i fodsporene på Christian Poulsen og Nicolai Stokholm og bliver den næste store spiller, der er opfostret i Holbæk Bold- og Idrætsforening.
 
Opret dig på Tonsser i dag, jagt topplaceringer på rankinglisterne, og vær med til at konkurrere mod Benjamin.