Generelle

Allan Gaarde: ekspert i hjerneblødninger

Tipsbladets klumemskribent undrer sig over VM's mange hjerneblødninger. Noget, han selv er ekspert i.

VM har har ved halvvejspunktet været fyldt med røde kort, dårlige tilbagelægninger, selvmål og andre dumheder. Det har været VM i hjerneblødninger, skriver Tipsbladets klummeskribent Allan Garde.

Den tidligere AaB- og Udinese-spiller skriver i sin tirsdags-klumme i Tipsbladet, at netop hjerneblødninger er noget, han er ekspert i. Allan Gaarde nævner selv eksemplet fra sin første tid i Italien, hvor det lykkes han at indkassere en udvisning fra sidelinjen.

- Beskedent sagt er jeg vel det nærmeste, man kommer på en ekspert i hjerneblødninger, skriver Allan Gaarde i Tipsbladet.

- Jeg har i hvert fald selv været eksponent for nogle uheldige af slagsen. Eksempelvis har jeg ikke hørt om andre, der har formået at få et rødt kort uden at være på banen. Men det klarede jeg så fint, da jeg var i gang med at varme op for Udinese ude mod Reggina engang tilbage i 2001. Jeg ville på italiensk fortælle linievogteren, at der altså ikke var off-side mod Margiotta, som ellers ville have været alene med keeperen. Og hvordan gør man så det, når man kun har været i Italien i få måneder, og stadig har et yderst begrænset ordforråd?

- Jeg kendte kun en måde, og det var at råbe ordene »va fan culo« i retning af den italienske linievogter, der på trods af larm fra lægterne opfangede de ord, som på dansk er »rend mig i røven«. Og det råber man ikke efter en italiensk dommer, hvilket jeg hurtigt fandt ud af, da han pludselig stod og vinkede ivrigt med flaget og samtidig kiggede på mig.

LÆS OGSÅ: GAARDE: FØLTE MIG SOM LANDSFORRÆDER

- Jeg fandt ikke nogen anden udvej end at søge ly i spillerboksen, hvor jeg prøvede at gemme min to meter hvide og blege krop imellem en flok italienere, afrikanere og sydamerikanere. Den snarrådige linievogter udpegede mig, og jeg modtog siddende på bænken et rødt kort. Hele affæren kostede mig, ud over at blive til grin, muligheden for at kunne spille de efterfølgende uger samt en bøde på 20.000 kr.

læs hele klummen i Tipsbladet Update - på gaden nu!