Superliga

U/21-EM kan sælge spillere

Spilleragent tror dansk slutrunde kan kickstarte dødt marked.

Da Marcus Berg i sommeren 2009 spillede et forrygende U/21-EM for Sverige på hjemmebane, stod adskillige store europæiske klubber i kø for at købe angriberen, der endte med at skifte til Hamburger SV.

Til næste sommer afholdes U/21-slutrunden i Danmark med kampe i Århus, Aalborg, Herning og Viborg, og adskillige spillere på og omkring det danske U/21-landshold har udtrykt deres store håb om at blive del af slutrunde-holdet.

Mikkel Beck er agent for Simon Kjær, der muligvis kommer med for Danmark, selvom han gennem længere tid har spillet fast for A-landsholdet. Beck tror, at andre danske spillere kan nyde godt af den opmærksomhed, slutrunden i Danmark får.

- U/21-EM er en kæmpe begivenhed, hvor der altid bliver solgt spillere. Som mange danske spillere har bemærket, er det vigtigt at holde niveau det næste halve år og nå langt i turneringen, for alle storklubberne ser på, siger Mikkel Beck til tipsbladet.dk.

- En spiller som Nicki Bille, der spillede godt i Toulon, er et eksempel på, at det kan gå stærkt. Og det var, i gåseøjne, bare Toulon (der hver sommer er vært for en vigtig turnering for U/landshold, Red.). Jeg er sikker på, at der sker noget efter EM, men om det bliver danske spillere er ikke til at vide, siger Mikkel Beck.

Det danske U/21-landshold er i pulje med Island, Schweiz og Hviderusland til næste sommers slutrunde. Danskerne spiller indledende kampe 11., 14. og 18. juni, mens finalen spilles 25. juni i Århus.