1. division

VFF-direktør: Det gik den forkerte vej

Viborg-direktør Morten Jensen og bestyrelsen var ikke tilfreds med den vej, det gik for klubben i målsætningen om oprykning. Derfor blev Lars Søndergaard opsagt.

I går fortalte vi her på tipsbladet.dk, at træner Lars Søndergaard var til vurdering af bestyrelsen og ledelsen i Viborg FF efter et dårligt efterår, som har sendt Viborg FF ned i bunden af 1. division, kun lige over nedrykningsstregen.

Allerede i dag er træner Lars Søndergaard så fortid som Viborg-træner, og det forklarer direktør Morten Jensen således:

- Vi har været i gang med at vurdere, hvor vi stod i processen med den målsætning, vi har om at rykke op senest i 2012. Vi kom frem til, at det gik i den forkerte retning her halvandet år inde i processen, siger Morten Jensen til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Vi havde en klausul i kontrakten med Lars Søndergaard, som gjorde at vi kunne opsige kontrakten med ham nu, og den har vi valgt at gøre brug af.

Morten Jensen angiver mere specifikt som grund, at de sportslige resultater ikke har stået mål med målsætningen ud fra de forudsætninger, klubben har. Sagt på en anden måde: Med Viborgs spillermateriale til rådighed bør man ligge væsentligt højere oppe i tabellen.

Lars Søndergaards daglige arbejde med spillertruppen har Morten Jensen til gengæld ikke noget at udsætte på.

- Lars har været yderst engageret i sit arbejde med spillerene, og han er uden tvivl også en dygtig træner, men det er bare ikke gået som forventet.

- Vi vil nu sætte os ned og få lavet en god og grundig stillingsbeskrivelse, så vi kan få ansat en ny træner. Hvem og hvad vi går efter, er det for tidligt at sige nu, men målet er, at han skal være klar, når spillerne genoptager træningen den 10. januar, siger Morten Jensen.