Generelle

Twente-stjerne skifter til Porto

Porto har været på rov i Twente, hvor portugiserne har hentet klubbens topscorer i sidste sæson, Marc Janko.

Meget af den succes, Twente har haft i de seneste par sæsoner, kan tilskrives storspil fra angriberen Marc Janko. I sidste sæson, hvor Twente blot var millimeter fra at blive hollandske mestre, blev Janko klubbens topscorer med 14 mål, og i denne sæson er det blevet til ti scoringer fra østrigeren.

Men nu må Andreas Bjellands kommende arbejdsgiver finde en anden at hænge deres hat på. Twente har nemlig solgt målmaskinen til FC Porto for et betragteligt millionbeløb - helt præcis hvor meget, Porto må punge ud med, oplyses dog ikke.

- Jeg er meget glad for at kunne kalde mig Porto-spiller. Det er et stort skridt fremad for mig, og det er en udfordring, jeg ser frem til. Porto er en europæisk topklub med store ambitioner, og jeg er beæret over, at klubben vil have mig, siger Marc Janko, der nåede at spille 46 ligakamp og score 24 mål for Twente.

Det er andet transfervindue i træk, at en af de helt store målmaskiner i hollandsk fodbold vælger at tage turen til Portugal. Forrige sommer var det Ricky van Wolfswinkel, der valgte at skifte Utrecht ud med Sporting Lissabon.