Superliga

Brøndby-fans holder fast i boykot

Der er ingen ændring i Brøndby-fansenes planer om at blive væk fra den kommende udekamp mod FC København.

Der bliver næppe meget fest og farver på udebaneafsnittet, når FC København og Brøndby 5. april mødes i Parken. Allerede i vinterpausen meldte Brøndbys fangrupper ud, at de agter at boykotte kampen og opfordrer alle Brøndbys fans til at gøre det samme.

Og den holdning er der ikke ændret på oven på Brøndbys forrygende start på foråret med 13 point af 15 mulige.

- Vi har ikke ændret noget i vores holdning til kampen, og derfor fortsætter vi med opfordringen til boykot af kampen, siger næstformand i Brøndby Support, Sarah Agerklint til tipsbladet.dk

Årsagen til protesten skal findes i, at Brøndby efter myndighedernes opfordring har besluttet, at de fans, der ønsker at komme til FCK-kampen skal køres i samlet bustransport fra Brøndby Stadion og direkte til Parken for på den måde at have helt styr på hvem, der bliver lukket ind til kampen. Et initiativ, der i efteråret blev effekturet i den omvendte kamp, hvilket førte til massiv boykot fra FC Københavns fans og resulterede i et udebane-afsnit med ikke mange flere fans end 25.

Da Brøndbys fans kom frem med opfordringen til boykot i starten af marts, fulgte FC Københavns officielle fangruppe trop og opfordrede alle medlemmer til at blive væk fra kampen i en sympatiaktion. Siden har FC København-fansene trukket deres opfordring tilbage og tager i Parken for at bakke deres hold op.

- Jeg var overrasket over, at FCK's fans i første omgang bakkede op om vores initiativ, og hvad de beslutter i retning af alligevel at tage til kampen, får ingen indflydelse på vores beslutning. Så længe klubben holder fast i bustransporterne, boykotter vi kampen, siger Sarah Agerklint.

Der har været dialog mellem fansene og Brøndby omkring transporten, men nogen løsning er der i første omgang ikke fundet.

- Hvad vi har fået at vide er, at de vil evaluere initiativet efter kampen i Parken for herefter at finde frem til en fremtidig løsning. Derfor kommer der næppe mange Brøndby-fans i Parken 5. april, siger næstformanden.

Brøndby-fansene arrangerer i stedet visning af kampen på et par værtshuse i indre København samt på cafeen 1964 ved Brøndby Stadion.

Brøndbys fans har tidligere effektivt boykottet en kamp i Parken, da Brøndby afprøvede et fingerscanningssystem i forbindelse med billetkøb.