Bundesliga

Reus årets spiller i Tyskland

Den nyslåede Dortmund-spiller Marco Reus er blevet kåret til årets spiller i Tyskland af de tyske sportsjournalister. Dortmund-træner Jürgen Klopp blev årets træner.

Sidste sæson var et stort gennembrud for den lynhurtige 23-årige kantspiller Marco Reus. Med  18 mål og otte assists i 32 kampe var han en af hovedaktørerne bag Gladbachs flotte sæson, der endte med en flot fjerdeplads og dermed mulighed for at kvalificere sig til Champions League. Det blev endda også til en plads i den tyske EM-trup for Reus, der fik 124 minutter og kvitterede med en enkelt kasse i kvartfinalen mod Grækenland.

Nu spiller den 23-årige offensive profil så i Dortmund, og han kan glæde sig over at have modtaget titlen som årets fodboldspiller i Tyskland.

Det er forbundet for de tyske sportsjournalister, der uddeler den ærefyldte titel, og med 217 stemmer vandt Reus over de nuværende holdkammerater Mats Hummels (108) og Robert Lewandowski (95). Da spillerne for en måned siden uddelte selv samme titel, var det også med Reus på førstepladsen, dog her med Franck Ribéry og Klaas-Jan Huntelaar på de efterfølgende pladser.

Reus er stolt over titlen, som han ønsker at bruge som motivation for de nye udfordringer hos Dortmund.

- Det er en vanvittigt stor ære, og jeg havde
ikke regnet med det. Det gør mig meget stolt, for denne anerkendelse gælder for
evigt. Det er ekstra motivation til at fortsætte med at give gas og bygge på i
den nye sæson, siger den tyske landsholdsspiller i forbindelse med kåringen.

Også Dortmunds træner Jürgen Klopp blev hædret af journalisterne. Med 496 stemmer blev han kåret til årets træner foran Gladbachs Lucien Favre og Freiburgs træner Christian Streich.