Superliga

FCM afviste flere købstilbud

FC Midtjylland kunne have solgt flere spillere i transfervinduet.

FC Midtjylland udlejede i transfervinduet forsvarsspilleren Mads Pedersen og midtbanespilleren Rasmus Lynge Christensen, mens klubben på sidste dag i vinduet ophævede kontrakten med forsvarsspilleren Benjamin Kibebe.

FC Midtjyllands midtbanespiller Mads Albæk, forsvarsspilleren Erik Sviatchenko og den offensive profil Sylvester Igboun stod ellers på listen over interessante emner i flere europæiske klubber, og undervejs i transfervinduet fik klubben et tilbud på svenske Peter Andersson. Men FC Midtjylland valgte at sige nej til henvendelserne.

- Vi havde små bud på en del af vores spillere. Men vi fik ikke nogen, der var økonomisk attraktive, og vi var enige med spillernes agenter om at sige nej til tilbuddene. Der kom bare ikke de rette tilbud, siger Claus Steinlein til tipsbladet.dk.

- Vi havde et efterår, der især på grund af skader ikke var resultat- og spillemæssigt tilfredsstillende. Vi håber på at finde tilbage til vores niveau i foråret, og det tror jeg, at vi kommer, siger Claus Steinlein.

Skal I sælge spillere i dette regnskabsår?

- Nej, vi har ikke budgetteret med flere væsentlige spillersalg. Men vi er stadig en klub, der håber på af og til at lave større salg, som vi gjorde med Simon Kjær, Winston Reid og Viktor Fischer, der alle tre gør det godt ude i Europa, siger Claus Steinlein.

FCM-sportsdirektøren mener ikke, at FCM's playersponsorater på en række unavngivne spillere til en værdi af 20 millioner gøre det sværere for de pågældende spillere at blive solgt. Men han indrømmer, at FCM havde nemmere ved at sige nej til de små tilbud, end hvis FCM ikke havde fået millioner fra playersponsoraterne eller fra en anden kilde.

- Alt er på plads med vores playersponsorater. De har gjort, at vi kunne træffe de rigtige beslutninger sammen med spillernes rådgivere i stedet for at være tvunget til at sælge til den første og bedste. Er man på randen af konkurs, siger man ja til alt, og det havde vi været, hvis vi ikke havde fået pengene ind. Men spillerne (på playersponsorater, Red.) kan blive solgt lige så let, som de kunne før, siger Claus Steinlein til tipsbladet.dk.

FC Midtjylland indleder foråret med beskedne fire points afstand til Silkeborg IF under nedrykningsstregen.