Landshold

Thorup bliver ny U21-landstræner

Jess Thorup er netop blevet udnævnt til ny U21-landstræner. Træneren tiltræder efter sommerferien.

Fra sommerferien skal Jess Thorup være U21-landstræner. Dermed afløser den nuværende Esbjerg-træner Morten Wieghorst, der er blevet assistent for Michael Laudrup i Swansea.

Esbjerg-træneren har været DBUs førsteprioritet i jagten på en ny ungdomslandstræner, fortæller DBU i en pressemeddelelse.

- Stillingen som U21-landsholdstræner er den næsthøjeste i vores interne trænersystem, og derfor har vi igen været forholdsvis krævende omkring trænerens kompetencer. Med Jess Thorup får vi en forholdsvis nyuddannet træner med stor erfaring som spiller på bedste niveau herhjemme og i udlandet, internationale klubkampe samt erfaring som både assistenttræner og cheftræner i landets bedste række, siger elitechef i DBU, John Helt, og fortsætter:

- Samtidig får vi en træner, der kommer direkte fra og derfor har et indgående kendskab til og netværk i klubmiljøet, og det har en betydning for det samarbejde med klubberne, som vi prioriterer rigtigt højt i vores nuværende og fortsatte talentudviklingsarbejde.

Thorup skal være med omkring U21-landsholdets tre kampe inden sommerferien, mens han også vil varetage opgaverne som cheftræner i Esbjerg.

Gruppen af u-trænere i DBU-regi består nu af: U16-landsholdet Per Holm, træner for U17-landsholdet Jan Michaelsen, træner for U18-landsholdet Nils Nielsen og træner for U19-landsholdet Thomas Frank.

Jess Thorups kontrakt med DBU gælder fra 1. juni 2013 til 30. juni 2015.