Optakt: FC København – SønderjyskE
Illustration
Superliga

Optakt: FC København – SønderjyskE

FC København skal forsøge at slutte sæsonen af med en sejr over SønderjyskE. Men kan de danske mestre genfinde formen?

Status:
FC København har lidt et resultatmæssigt dyk, siden de vandt 3-2 over FC Nordsjælland på Farum Park. Siden da er det blevet til tre uafgjorte kampe og to nederlag, og set over de sidste ti kampe i Superligaen har de danske mestre kun formået at vinde to af dem.

Men det er nok næppe en form, der bringer bekymrede miner frem hos Ariël Jacobs. Siden FC København vandt topkampen i Farum, har der ikke været nogen tvivl om, hvor det danske mesterskab ville ende. Derfor er der ikke noget at sige til, at holdet går ned i kadence.
Sådan bliver det næppe mod SønderjyskE, når løverne i egen hule spiller sæsonens sidste kamp, som bagefter krydres med en pokaloverrækkelse. Derfor  forventes det at FC Københavnerne går på banen med en anderledes gejst og med et anderledes slagkraftigt hold, end det man så mod Randers FC, og det kan godt gå hen og blive en underholdende affære i Parken.  

SønderjyskE reddede sig livet i Superligaen, da de vandt den dramatiske kamp over Horsens med 4-2. SønderjyskE kan stadig blive mellem nummer syv og nummer ni alt efter, hvordan resultaterne flasker sig i denne runde, og deres slutplacering vil afspejle sig i TV-pengene, som fordeles efter sæsonen. Det er næsten den største motivationsfaktor, som sønderjyderne kan hive frem til denne kamp, men man kan samtidig også forvente et SønderjyskE-hold, der tager sig en velfortjent slapper mod de danske mestre, efter deres hårde sæson, hvor de konstant har kæmpet for at undgå nedrykning. SønderjyskE har ikke meget andet end æren at spille for, og selv med et nederlag, kan de gå fra banen med æren i behold, fordi de ved, at de i næste sæson igen kan spille i landets bedste række. 

Profil: 
Lars Jacobsen har været blandt de bedste i denne sæson, og han bliver en vigtig spiller i denne kamp, hvor anføreren skal gå forrest, så FC København kan hente de tre point i sæsonens sidste kamp.

Dom:
FC København går på banen for at vise, hvorfor de blevet danske mestre. Buddet herfra lyder derfor på en sikker sejr på 3-0 til FC København.

Bud på startopstilling: 
FC København (4-4-2): Wiland - Jacobsen, Stadsgaard, Sigurdsson, Bengtson – Bolaños, Delaney, Claudemir, Jørgensen – Vetokele, Santin

Skader: Remmer, Kristensen
Karantæner: Cornelius, Ottesen

SønderjyskE (3-4-3): Skender – Paulsen, Lodberg, Mussmann – Hart, Hansen, Madsen, Christensen – Vibe, Bechmann, Oggesen

Skader: Salami, Hedinson, Hajdarevic, Hansen
Karantæner: Absalonsen