Rosenborg-træner roser danskere
Illustration
Skandinavien

Rosenborg-træner roser danskere

Manden de bare kalder Perry i Trondheim har ingen problemer med de mange historier om Nicki Bille.

Tipsbladet i Trondheim
Så handlede det igen om Nicki Bille efter en Rosenborg-kamp. Sidst var det et hat-trick, denne gang var det en scoring med hånden, så Rosenborg-træner Per Joar Hansen tager igen en tur i medierne med snakken om Nicki Bille. Og det har han ingen problemer med, for han er meget glad for sin danske angriber, som han ikke føler kræver noget ekstra trænerarbejde.

- Nej, slet ikke. Nicki er en fantastisk gut. Han er verdens rareste fyr, og der findes ikke ondt i ham. Han er en spiller fuld af følelser, og jeg har ikke oplevet problemer med ham eller problemer med at håndtere ham. Og så har jeg i øvrigt tre sønner selv, så det skal nok gå, lyder det fra den 47-årige cheftræner, man på de her kanter kun kalder Perry.

Men Nicki Bille er ikke det eneste danske islæt på Rosenborg-mandskabet. Også Tobias Mikkelsen og Mike Jensen spiller fast fra start, så cheftræneren er meget tilfreds med den danske tilgang i vinter.

- Jeg synes de klarer sig rigtig godt. De har været en fin tilgang for os. Tre gode gutter og tre superdrenge med lidt forskellige spidskompetencer. Men de er alle tre kommet godt ind i klubben. De er positive, hårdtarbejdende og vældigt professionelle.

- Jeg er heller ikke overrasket over, at det er gået så hurtigt for dem. Vi vidste jo, at de alle tre var gode spillere. Det har de vist i Danmark og rundt omkring i Europa, og kulturelt har de hurtigt fundet sig til rette. Det minder jo meget om Danmark at være her.

- Og så passer vores 4-3-3 system også rigtig godt til dem. Det er de vokset op med, så de kender måden at spille på, og det er også en del af succesen, siger Perry, der selv blev mester med Rosenborg som aktiv i 1988, som assistenttræner i 2004, og nu håber at kunne gentage succesen på den anden side af sidelinjen.

- Vi har ambitioner om at kæmpe med om guldet, selvfølgelig har vi det. Og Rosenborg har jo altid en ambition om at spille med i Europa, og så må vi være med i toppen. Det er vores klare mål, siger Per Joar Hansen til tipsbladet.dk før forårets sidste opgaver.

Det gælder først Vålerenga ude i ligaen i morgen lørdag og så Levanger ligeledes ude på onsdag i den pokalturnering, der også fylder rigtig meget i Norge. Og mon ikke det bliver to kampe med tre danskere på banen igen.