Solbakken og de mulige FCK-transfers
Illustration
Superliga

Solbakken og de mulige FCK-transfers

Ståle Solbakken analyserer FC København på tærsklen til Champions League.

BRAGT I TIPSBLADET 31. MAJ 2013

Med den store parabol på plads i Hamar har Ståle Solbakken også kunnet følge med i sin gamle klub FC KØbenhavns gøren og laden på vejen mod endnu en Champions League.

- FCK's sæson er godkendt, for de blev mestre, og det var det, der talte. Superligaen blev jo egentlig afgjort med de tre indbyrdes kampe mod Nordsjælland, for hverken Brøndby, Odense, Midtjylland eller AaB har truet, som de nogle gange gjorde i min tid, hvor tre af de fire hold tit var med. Min tredjesidste titel ender vi med 74 point, men hvor OB har 69 og Brøndby har 68, altså tre hold, der får flere point, end FCK blev mestre med i år. Så det er vigtigt for dansk fodbold, at man får de store byer og Brøndby op igen. Det er også vigtigt for FCK, så de bliver presset lidt mere, siger Ståle Solbakken til Tipsbladet.

- Nu er de klar til Champions League, og det bliver spændende at følge. De kommer nok til at skulle arbejde lidt for at hævde sig i den turnering, for de seneste par år har de ledt lidt efter nøglen i Europa i forhold til både at skabe nok chancer og samtidig forsvare sig. Men holdet har en optakt mere sammen, og Ariël går ind i sit andet år, og så bliver det nok nemmere.

- Og så har de fået nogle matchvindere i Nicolai Jørgensen og Andreas Cornelius, typer du altid er afhængig af i europæiske kampe. Det er fantastisk morsomt med Cornelius, også i forhold til School of Excellence og det arbejde der bliver lavet der. Jeg havde godt bemærket ham i min tid, at han havde fysikken og hovedspillet med sig, men jeg var lidt i tvivl om speeden, men den har han forbedret kraftigt. Det er som om, at han har fået et ekstra skridt. Og så er han jo skræmmende lig N'Doye på bageste stolpe og med bevægelsen. Du ved, at hvis indlægget er nogenlunde, så bliver det en farlig afslutning, tilføjer han.

Hvad skal de købe, synes du?

- Det handler blandt andet om, hvor langt Delaney er kommet. Er du klar til at sætte ham ind med Claudemir og TK og sige, at de bedste af jer spiller. Samtidig handler det også lidt om, hvor god du får Claudemir igen, så Delaney og TK kan læne sig lidt op ad ham. Og kommer Bolanos tilbage på det niveau, han havde?

- Spørgsmålet er, om Delaney kan blive en ny William Kvist. Han mangler stadig lidt ro, og så får han skadesafbræk, der sætter ham lidt tilbage hvert år. Men han har jo hårde dueller, hovedspillet, gode lederegenskaber, en god pasningsfod og god løbekapacitet, så han har alle ingredienser til at blive en god FCK-spiller. Han er også en fornuftig fyr. Så FCK skal ikke købe en 29-årig midtbanemand, der er lidt bedre end Delaney. Det nytter jo ingen ting.

- Egentlig har de ikke deciderede svagheder. Måske en midtstopper for at højne konkurrencen, hvis Sølvi forsvinder. Jeg ved heller ikke, hvor god Vetokele kan blive, så måske en midtbanespiller, en midtstopper og en forward, så du både øger konkurrencen i truppen og måske kvaliteten. Men det er lettere sagt end gjort.

Er du FCK's scout på fjeldet for tiden? 

- Nej, men jeg snakker jo med CV, og mener jeg, at der er en spiller, som FCK kan bruge, så snakker vi sammen. Vi snakkede faktisk sammen senest i går om en spiller, så...