Nicklas Pedersen: Scorer på hver tredje chance
Illustration
Landshold

Nicklas Pedersen: Scorer på hver tredje chance

Nicklas Pedersen vil gerne score mere på landsholdet, og han bringer stor selvtillid med sig fra Belgien.

Nicklas Pedersen har endnu det store, folkelige gennembrud til gode på landsholdet. Angriberen har spillet 12 landskampe, men kun scoret et mål, og man fornemmer, at danske fodboldfans endnu ikke har taget ham til sig. 

Han får dog masser af ros af landstræner Morten Olsen, og spilleren glæder sig over at være en del af nationalmandskabet. Men han vil gerne score flere mål. 

- Vi ved jo, at angribere bliver målt på de mål, vi laver. Hvis der er kritik af mig udefra, spiller det dog ingen rolle. Det går jeg slet ikke op i. Jeg forholder mig til, hvad Morten Olsen og trænerne siger. Da jeg blev taget ud efter første halvleg mod polakkerne i Gdansk, fik jeg ros for at have arbejdet godt, løbet rigtigt og erobret en del bolde i genpresset. Jeg arbejder og spiller for holdet og løser de opgaver, jeg får. Men jeg vil da godt indrømme, at jeg også gerne ville have roser for at score lidt flittigere på landsholdet, siger Nicklas Pedersen til Politiken. 

I sidste sæson scorede han 10 mål i den belgiske liga, og indtil videre er det blevet til tre scoringer i seks kampe i denne sæson. Han håber at overføre de belgiske mål til landsholdet. 

- Jeg har set en statistik, der viser, at jeg har scoret på hver tredje chance i Belgien. Det kan jeg ikke klage over. Og jeg må sige, at min selvtillid er stor i øjeblikket, siger Pedersen. 

Nicklas Pedersens næste chance for at komme på måltavlen er fredag aften, hvor Danmark møder Malta i VM-kvalifikationen.