Amankwaa klar til at tage Bengtssons plads
Illustration
Superliga

Amankwaa klar til at tage Bengtssons plads

Danny Amankwaa spillede venstre back i pokalkampen mod Hvidvore, og efter Pierre Bengtssons røde kort er pladsen nu fri i de næste to Superliga-kampe.

Pierre Bengtsson fik rødt kort mod Brøndby, og Ståle Solbakken skal nu i gang med at opfinde en ny venstre back til de næste to Superliga-opgør mod SønderjyskE og AaB. Midterforsvareren Michael Jakobsen ville være det oplagte valg, men han er som bekendt på lån i FC Nordsjælland. I stedet bliver det formentlig Lars Jacobsen, Christoffer Remmer eller venstrekantspilleren Danny Amankwaa, der rent faktisk optrådte på pladsen i pokalkampen mod Hvidovre i sidste uge.

Selv er Amankwaa dog ikke så overbevist om, at han får chancen, men han håber på det.

- Jeg tager udfordringen op, hvis jeg får den, og faktisk synes jeg, det gik overraskende godt, selv om det ikke er en position, jeg har trænet i at spille. Men der var meget plads offensivt i min side mod Hvidovre, så jeg spillede nærmere wingback, og det kan der måske blive brug for mod SønderjyskE. Jeg er klar, hvis Ståle peger på mig, men jeg tror det nu ikke. Han har givet udtryk for, at det bare var den ene kamp, og derfor tror jeg, at han vælger en anden, siger Amankwaa til tipsbladet.dk.

Danny Amankwaa blev brugt flittigt som indhopper af Ariël Jacobs i sidste sæson og i starten af denne, men efter Solbakken er kommet til, er det kun blevet til et enkelt indhop i Superligaen og altså pokalkampen mod Hvidovre. 19-årige Amankwaa klør dog på, og håber Solbakken snart ser hans vej.

- Jeg fik mere spilletid under Ariël, men jeg må bare bevise igen, at jeg er god nok til at spille, og at Ståle kan stole på mig. Jeg var oppe at træne med førsteholdet nogle gange, sidst han var her, så jeg kender godt til ham, men vi skal lære hinanden at kende på en ny måde, efter jeg er blevet rykket op, og han er kommet tilbage. Jeg har et fint forhold til ham, og jeg håber, jeg får flere chancer for at vise mig frem. Derfor var det også perfekt, at vi gik i pokalturneringen, for med alle de kampe vi har i efteråret, tror jeg, der bliver brug for alle mand.

Én af de kampe Danny Amankwaa formentlig ikke får chancen i er udekampen mod Real Madrid onsdag aften. Hele FC Københavns trup rejser til Madrid i morgen, inden Solbakken giver spillerne opstilling og trup. Her håber Amankwaa på at være med, for det vil være stort for ham bare at sidde på bænken på mægtige Estadio Santiago Bernabeu.

- Det vil være rigtig stort for mig at være med i truppen og sidde nede på bænken. Real Madrid er mit yndlingshold, så jeg håber på, at jeg får en rolle at spille i den kamp, siger Amankwaa.

Den 19-årige FCK'er står bag Nicolai Jørgensen, Daniel Braaten, Christian Bolaños og Rurik Gislason i kampen om pladserne på FC Københavns kanter.