Optakt: Galatasaray - FC København
Illustration
Champions League

Optakt: Galatasaray - FC København

Galatasaray er storfavoritter til opgøret mod FC København, hvor københavnerne gæster Istanbul og træder ind i en sand heksekedel. 

Status:
Det er nu, der skal point på kontoen, hvis FC København vil holde liv i drømmen om europæisk fodbold efter vinterpausen. 

Målet hedder Europa League, og kravet dertil hedder en tredjeplads i gruppespillet. For mens mange forventer at Real Madrid og Juventus løber med første- og andenpladsen i gruppen, så er det mod Galatasaray, at FC København skal dyste om tredjepladsen. Derfor var Ståle Solbakken heller ikke bleg for at afsløre allerede inden kampen mod Juventus, at det var mod Galatasaray, at de vigtigste slag skulle slåes. 

Siden da har den norske træne dog trukket lidt i land og har senest udtalt, at FC København godt kan leve med et smalt nederlag i Istanbul. 

FC København går ind til kampen med en dugfrisk sejr i ryggen, efter de hentede tre point mod AaB i Parken. Og hvad der måske er mindst lige så vigtigt, så holdte de for første gang i fjorten kampe buret rent, og man begynder så småt om at snakke om mesterskaber igen i hovedstaden. 

Så der er ingen tvivl om, at pilen peger opad i FC København. Ståle Solbakken har givet løverne et gedigent skub i den rigtige retning, men der er stadig brug for at FC København rammer dagen, hvis de skal have et brugbart resultat med hjem efter kampen mod Drogba, Sneijder, Yilmaz, Eboue og Felipe Melo.  

Det er dog ikke fordi, at Galatasaray går ind til kampen med en skræmmende statistik i ryggen. De har kun vundet én af deres sidste fem kampe i den hjemlige liga og ligger på en skuffende 11. plads. De har lige fået ny træner, Roberto Mancini,  og de befinder sig i øjeblikket det samme sted, som FC København befandt sig for en måneds tid siden, hvor de var i færd med at genfinde fodfæstet. 

Man skal dog ikke glemme, at var et Galatasaray-hold, der leverede en fremragende præstation i sidste runde af Champions League, hvor de hentede et 2-2-resultat med hjem fra Juventus Stadium, og de går ind til kampen og jagter for alt i verden en sejr, som er kravet, hvis de også vil holde liv i drømmen om europæisk fodbold efter vinterpausen. 

Form (Liga og CL-kampe):
FC København: V-V-T-T-V
Galatasaray: V-T-U-T-U

Dom:
FC København får det svært i Istanbul.  Galatasaray er på papiret et langt bedre hold, og de har et fanatisk hjemmepublikum i ryggen. Buddet herfra lyder på et 2-1-nederlag til løverne. 

Bud på startopstillinger:
FC København (4-4-1-1):
 Wiland - Jacobsen, Sigurdsson, Mellberg, Bengtsson - Gislason, Claudemir, Delaney, Braaten - Jørgensen - Vetokele

Skader: Ingen
Karantæner: Ingen

Galatasaray (4-1-2-3): Muslera - Eboue, Kaya, Chedjou, Riera - Inan - Melo, Sneijder - Yilmaz, Drogba, Bruma

Skader: Ingen
Karantæner:
Ingen

På tv: Onsdag klokken 20.45 på TV3+