Real og Barca idømt millionbøder
Illustration
La Liga

Real og Barca idømt millionbøder

Den spanske konkurrencestyrelse har idømt Real Madrid, FC Barcelona og to andre klubber store millionbøder, efter de har forbrudt sig på reglerne om tv-aftaler.

I Spanien skal fodboldklubberne selv forhandle aftaler på plads med tv-stationerne, og det har de sidste mange år sent voldsomt store summer penge i retning af Bernabeau og Camp Nou. 

Storklubberne Real Madrid og FC Barcelona har dog været lige friske nok i deres seneste tv-aftaler med selskabet Mediapro. De to klubber er således blevet idømt bøder for at forhandle aftaler, der løber længere end de tilladte tre år, skriver Daily Mail.

Det er den spanske konkurrencestyrelse, der har idømt de to klubber samt Sevilla og Racing Santander bøderne for aftaler, som er i strid med de regler, der blev fastsat i 2010. 

Real Madrid har fået næsten 30 millioner kroner i bøde, Barcelona omkring 26 millioner, Sevilla 6,7 millioner og Santander 225.000. 

Bøderne er dog næppe nogen katastrofe for Spaniens to største klubber, da Mediapro betaler dem begge omkring en milliard om året for rettighederne til La Liga-kampe.