Familien fik Arnesen til at kvitte Ukraine
Illustration
Generelle

Familien fik Arnesen til at kvitte Ukraine

Det var efter samråd med familien, at Frank Arnesen beluttede sig for at forlade Metalist Kharkiv og det uroplagede Ukraine.

Frank Arnesen nåede blot at være sportsdirektør i den ukrainske klub Metalist Kharkiv i lidt over en måned, før det i dag kom frem, at han har fået ophævet sin kontrakt med klubben. 

Bruddet sker på baggrund af de massive uroligheder, der udspiller sig i Ukraine, og Frank Arnesen fortæller, at han sammen med sin familie blev enige om at komme væk fra Ukraine.

- Mine børn og min hustru holdt samråd, og vi blev enige om, at det her var for farligt og for usikkert. Én ting er, at der opstår konflikter, som vi ellers ikke kender til i den vestlige verden, men når landsmænd indbyrdes direkte slås og er voldelige, så man ikke kan færdes almindeligt, er det for meget. Derfor bad jeg om at blive fritaget fra min kontrakt, og jeg har mødt stor forståelse i klubben, siger Frank Arnesen til tv2.dk.

Frank Arnesen var ellers udset til at bringe den ambitiøse ukrainske klub helt til tops ved at tilføre store profiler, men det ukrainske eventyr sluttede altså næsten før, det begyndte.  

- Metalist er en klub med store ambitioner og fremtidsplaner, og det skulle jeg være en væsentlig del af. En stor udfordring. Det ukrainske mesterskab stod øverst på listen, dernæst Champions League og indkøb af mange store udenlandske spillere. Men nu er det gået galt i Ukraine, så fremtiden er højest usikker. Jeg er kommet ud af min kontrakt, har mødt stor forståelse, og jeg har overhovedet ingen økonomiske krav eller ønsker over for Metalist. Det handler bare om, at jeg er kommet sikkert ud af landet, siger Frank Arnesen.

Frank Arnesen var inden opholdet i Ukraine sportsdirektør i Hamburger SV, hvor han blev fyret i 2013.