C/N: Hvor længe kan Bayern?
Illustration
Generelle

C/N: Hvor længe kan Bayern?

Så vandt Bayern München allerede det tyske mesterskab, og dermed har Pep Guardiola allerede indfriet forventningerne, og lidt mere til. Det eneste der kan komme malurt i bægeret, er en Champions League-fiasko af en eller anden karakter. Det er enten Chelsea, Barcelona eller Real Madrid, der skal udfordre tyskerne. For man skal slå Bayern på fysik og speed, ligesom man i perioder af 1. halvleg af Arsenal-Bayern München, at man sagtens kan ryste og spille dem af brættet. Problemet er så bare, om man kan holde Bayern München fra at score.

Når man vinder mesterskabet meget tidligt på sæsonen, så kan man også forberede sig på fremtiden meget tidligere. Bayern München-holdet er rimelig komplet, der er dog visse flaws, der godt kunne forbedres. Holdets to midterforsvarer er, uagetet hvem det er, ikke blandt de hurtigste i Europa, og det kan godt være et problem, hvis de skal længere frem på banen. Jerome Boateng er klart den hurtigste, men han laver også rimelig mange fejl, hvilket kan være afgørende i de store kampe. Derfor har både vi og andre medier med jævne mellemrum nævnt David Luiz som et oplagt Guardiola-emne, fordi Luiz både har speed og teknik. Der er simpelthen noget Carles Puyol over Luiz. Og det er ikke kun på håret. Et andet navn, der er begyndt at poppe op i forbindelse med både Barcelona og Bayern München er AS Romas Mehdi Benatia, der har taget alle med storm, og ikke mindst romerne der har glemt alt om Marquinhos. Hvis Philipp Lahm fortsat skal udlånes til midtbanen, så kan det også sagtens være, at klubben finder en ekstra højre back eller udskifter Rafinha. Men det bliver ikke den store udskiftning, der kommer til at foregå. Både Boateng, og lidt overraskende, Dante har fået forlænget deres kontrakt med klubben inden for det sidste halve år.

Et andet rygte, der er ved at bide sig fast, er Toni Kroos' fremtid måske burde ligge på Old Trafford. Kroos er tydeligvis ikke helt tilfreds med kombinationen af lønniveau og spilletid, og er samtidig den spilletype som Manchester United har brug. Også selvom at Kroos måske er en anelse for langsom. Kroos kunne sagtens blive erstattet af Frankfurts passningsstærke Sebastian Rode, der har været sat i forbindelse med Bayern München i evigheder. Det er nærmest som om, at skiftet sker når Bayern München finder plads til Rode, der er lidt af en tysk fattigmands Xavi. Pierre Emile Højbjergs udsigter til spilletid ser dystre ud. Og et lån burde komme på tale. Fx. til Nürenberg eller sådan noget. Længere fremme har klubben, lidt overraskende, forlænget med Arjen Robben. Sidste år lignede Robben en færdig mand i klubben, og umiddelbart skulle man også tro, at Robbens skyggeklap-spil ikke faldt i Guardiolas smag. Nu kan det så ende med, at det bliver Xherdan Shaqiri, der bliver the odd man out, hvis der skal luges lidt ud i truppen. Hvis Bayern München bruger en stor penge til sommer på en offensiv spiller, så kunne det godt være Julian Draxler, i det klassiske konkurrence-køb. Hvor man køber en spiller for at sikre sig, at konkurrenterne ikke får ham. I Draxlers tilfælde en europæisk konkurrent. På et tidspunkt skal Franck Ribery også skiftes ud, men det bliver ikke i det næste vindue, og afløseren kunne meget vel være endnu en Dortmunder, nemlig Marco Reus.

Robert Lewandowski bliver den nye førsteangriber, og det betyder, at Mario Mandzukic kan overveje et klubskifte, hvor flere klubber i både Spanien og Premier League lokker. Claudio Pizarro er måske også, endelig fristes man til at sige, ved at nå sidste salgsdato. Men det ville være en mild overraskelse, hvis Mandzukic ikke tager kampen op. Forsvinder han så ville det være en klassisk Bayern at ringe til Miroslav Klose.

Der er en kliché, der hedder, at man ikke skal ændre et winning team. Men det kan også sagtens være farligt, bare spørg David Moyes, der insisterede på at holde på det nuværende Manchester United-hold, der virker aldrende og mætte. Det samme kan ske i Bayern, og nu har man forlænget med Dante og Robben, der begge er ved at nærme sig karrierens efterår. Det virker på en eller anden måde modig og konservativt samtidig. Og hvor længe kan gamle mætte spillere holde til Guardiolas hårde krav? Det her er Säbener Strasse, og det er sydtysk slang for kort lunte, og stor ladning.

Conte/Nestor-skalaen er et skrivekollektiv udi sport og spil. Conte/Nestor er alvorlig satire. Her bliver alle hadet og latterliggjort ligemeget, ikke mindst dem selv. Der tages ingen fanger. For kontakt. Prøv Facebook, Twitter eller contenestor@tipsbladet.dk