Optakt: Viborg FF - OB
Illustration
Superliga

Optakt: Viborg FF - OB

Viborg har ikke vundet over OB på hjemmebane siden 2004, men fynboerne kan alligevel ikke vide sig sikre på tre point i det midtjyske. 

Fakta om #vffob

- Viborg har samlet fem point i forårssæsonen hidtil. Kun Randers FC har samlet færre point. OB har til sammenligning hentet otte point i forårets første seks kampe. 

- Viborg ligger aktuelt på 11. pladsen i Superligaen med 26 point, men har samme pointantal som Randers på tiendepladsen og kun et point op til FC Vestsjælland på niendepladsen. 

- OB kommer til kampen efter en 2-2-kamp mod SønderjyskE, hvor Darko Bodul scorede to mål. Det var angriberens første scoringer i dette forår. 

- OB har Anders Møller Christensen tilbage fra karantæne. Anføreren træder direkte ind i startopstillingen, hvor han erstatter en småskadet Daniel Høegh. Viborgs Marcel Rømer er på samme vis atter til rådighed efter en tur i skammekrogen.

- Viborg har kun vundet to af de seneste 20 opgør mod OB. Seneste sejr på hjemmebane mod fynboerne var tilbage i oktober 2004. 

Citatet: Viborg-træner Auri Skarbalius til Ritzau efter 0-1-nederlaget til Brøndby.
- Jeg sagde til spillerne bagefter, at de skal lade være med at sætte begrænsninger for dem selv. Vi kan sagtens være med på det her niveau. Det viste kampen i dag også. Så selvfølgelig tror jeg, at vi overlever.

På tv: Søndag klokken 14.00 på Canal8Sport

Skader: Viborg må undvære Jonas Thorsen og langtidsskadede Danilo Arrieta, mens svenske Fredrik Stoor også fortsat er tvivlsom. Hos OB er der tvivl om Daniel Høegh og Morten Skoubo, der fik nogle knubs i seneste kamp mod SønderjyskE. Desuden er Dusan Djuric færdig for sæsonen. 

Karantæner: Ingen

Bud på startopstillinger:
Viborg FF (4-4-2): Peskovic – Pallesen, Rask, Egeris, Poulsen – Stankov, Lerager, Gotfredsen, Mensah – Figueiredo, Dalgaard 

OB (4-4-2): Toppel – Ruud, Møller Christensen, K. Larsen, Skulason – R. Falk, Busuladzic, Schoop, E. Larsen – Abdellaoue, Bodul  

Dom: 
Seneste opgør mellem de to hold endte 1-1 i Odense, og det kan sagtens blive en lignende tæt affære i Viborg. OB har endnu ikke vundet nogle af de kampe i foråret, hvor holdet har været favoritter, og Viborg har det fint med at kæmpe sig til endnu et point på søndag. Vi byder på 0-0.