Viborg regner med fem Dalgaard-mål mere
Illustration
Superliga

Viborg regner med fem Dalgaard-mål mere

Thomas Dalgaard har lavet 16 mål i denne sæson, og i Viborg tror de på, at han kan holde målsnittet og bliver topscorer i ligaen. Gør han det, bliver han den femte Superliga-topscorer fra Viborg på 20 år.

Der må være måleliksir i grundvandet under Viborg, for byen har for vane at producere store målmagere. Søren Frederiksen blev Superliga-topscorer i 93/94, Heine Fernandez gjorde det samme fem år efter, Frederiksen gentog bedriften i 02/03, da han blev delt topscorer med Esbjergs Jan Kristiansen, og Steffen Højer høvlede 16 basser ind og blev ligatopscorer tre år senere.

Nu er der kommet en ny målkonge i Viborg. Navnet er Thomas Dalgaard. Han er oppe på 16 sæsonscoringer med otte kampe igen, og direktør Morten Jensen forventer, at Dalleren, som han ofte bare bliver kaldt på de sociale medier, kan holde sit målsnit på 0,64 mål pr. kamp. Gør han det, scorer han fem mål mere og ender på 21.

- Han scorede jo også mange mål i 1. division i sidste sæson (27 red.), men vi spurgte selvfølgelig os selv, om han kunne fortsætte i Superligaen. Han har præsteret der tidligere, men det var i en meget begrænset periode, og nu er det rigtige gennembrud så kommet, og det er vi glade for og stolte over i Viborg. Der er otte kampe tilbage, og jeg kan ikke se, hvorfor han ikke skulle kunne fortsætte. Jeg tror, han holder sit målsnit i de resterende kampe, siger Morten Jensen til tipsbladet.dk.

Bliver Dalgaard topscorer i Superligaen, har Viborg lavet fem Superliga-topscorere på 20 år, hvoraf de i syv sæsoner faktisk ikke engang har været i den bedste række. I Viborg er de stolte over måltraditionerne.

- Det betyder selvfølgelig meget for klubben og for holdet at have en målscorer. Det er med til at give sportslig succes, og vi er selvfølgelig også stolte af, at vi har kunnet producere så mange målscorere. Der har været Søren Frederiksen, Steffen Højer og Heine Fernandez. Store målscorere, og den række er Thomas Dalgaard ved at skrive sig ind i. Det er flot, siger Viborg-bossen.

Thomas Dalgaard har scoret sine 16 Superliga-mål på baggrund af 25 kampe, hvor han er startet inde hver gang.