Realitet: AGF rykker ud af Superligaen

AGF rykker ud af Superligaen, efter det søndag aften blev til det 10. nederlag i træk. SønderjyskE redder sig med sejren på 3-0.

Tipsbladet.dk på NRGi Park: AGF må for tredje gang på ni år tage turen ned i landets næstbedste række, efter holdet fra Aarhus søndag aften tabte for 10. gang i træk i Superligaen. Denne gang var det SønderjyskE, der tog de tre point mod AGF med en sejr på 3-0. Dermed redder SønderjyskE sig igen, mens AGF må tage turen ned sammen med Viborg.

Der er ikke så meget at sige til nedrykningen, for når et hold taber 10 kampe i træk, er det svært argumentere for, at man har fortjent endnu en sæson i landets bedste række. Siden fyringen af Peter Sørensen har AGF blot fået seks point i 13 kampe og altså tabt de seneste 10 kampe. Spørgsmålet er derfor også, om ledelsen ikke må kigge på sig selv, når man efter en trænerfyring taber 10 kampe i træk.

Mod SønderjyskE startede AGF positivt med en hel del boldbesiddelse, men som det er klassisk for et hold uden selvtillid, lukker man dumme mål ind. I første halvlegs tillægstid kunne AGF ikke cleare et SønderjyskE-hjørnespark, og Tommy Bechmann fik forlænget bolden til Hallgrimur Jonasson, der sendte udeholdet i front med 1-0.

AGF havde haft enkelte løse muligheder i første halvleg, men formåede som i de foregående kampe i foråret ikke at score nok mål. Det lykkedes heller ikke for AGF i anden halvleg, hvor Jesper Fredberg ellers forsøgte sig med to angribere for første gang i foråret. I stedet viste SønderjyskE, hvorfor klubben er Superligaens korkprop. Holdet formål altid at vinde de vigtige kampe sidst i sæsonen og således redde sig endnu en sæson i landets bedste række.

Lars Søndergaard fortjener endnu en gang stor kredit for det flotte resultat det er at redde SønderjyskE fra nedrykning. Mod AGF spillede SønderjyskE en frisk omgang fodbold og satsede især på dødboldene. 17 minutter inde i anden halvleg kom så det afgørende mål, da AGF igen viste lilleput-tegn og ikke formåede at cleare et hjørnespark. I stedet dansede bolden lidt rundt i feltet og landede for fødderne af en Aarhus-bosatte Tommy Bechmann, og han sparkede SønderjyskE på 2-0.

AGF-holdet formåede ikke at komme frem til chancer, i stedet krævede AGF-fansene Brian Steen Nielsens afgang efter den tredje nedrykning på ni år. Det hele sluttede som en fuser, hvor Alexander Juel Andersen kogte over otte minutter før tid og så rødt for en åndssvag tackling. I overtiden lukkede Ruben Okotie festen med sit mål til 3-0.

Resultatet betyder som nævnt, at AGF rykker ud af Superligaen sammen med Viborg, der tabte hjemme til FC Nordsjælland. SønderjyskE er derimod klar til endnu et år med Superliga-fodbold.