Amerikanere vil have Fanendo Adi
Illustration
Superliga

Amerikanere vil have Fanendo Adi

FCK-angriberen kan være på vej til MLS, hvor Portland Timbers er interesseret i den store angriber.

Fanendo Adi har ikke været den store succes, siden han skiftede Trencin i Slovakiet ud med FC København. Han startede ellers godt med mål mod blandt andre FC Vestsjælland og Viborg, men siden har han brugt mere tid på bænken end på at score mål.

Nu kan han så være fortid i FC København, hvis det ender med, at han skifter til den amerikanske MLS, hvor Portland Timbers er dage fra at kunne præsentere en ny angriber, der skulle være fra Nigeria og hedde Fanendo Adi.

- Der er sandhed i rygterne, og der er interesse fra Portland Timbers. Jeg ved, at de snart vil annoncere en ny angriber, men jeg kan ikke sige, om det er Fanendo eller ej, siger Adis agent, Emmanuel Foster, til tipsbladet.dk.

Portland Timbers har ifølge lokalavisen The Oregonian en targetman på vej på en lejeaftale med købsoption, og det skulle altså være Fanendo Adi. Nigerianeren var ikke med i truppen mod FC Midtjylland, da han var i Slovakiet af personlige årsager. Nu kan han muligvis snart tage flyet i den anden retning mod USA - i et baglæns karriereskridt.

- Ideelt blev han i Europa. Han er stadig ung og vil gerne udvikle sig. Det vil nok være et skridt tilbage at skifte til MLS, men nogle gange skal du tage et skridt tilbage, før du kan tage to frem. Han er nødt til at spille, siger Foster, der kan se det nødvendige i et muligt skifte:

- Fanendo vil selvfølgelig gerne spille, og det bedste for ham ville være at spille i FC København, men han får ikke chancen. Hvis FC København ikke bruger ham, vil det bedste være at finde et sted at spille. Men han bliver helst i København

Fanendo Adi har scoret tre mål i ni kampe, hvoraf de seks har været fra start.