Zanka var FCKs andetvalg
Illustration
Superliga

Zanka var FCKs andetvalg

Havde FCK formået at hente Erik Sviatchenko til klubben, havde man ikke hentet Mathias Zanka Jørgensen tilbage til klubben.

I sidste uge kom det frem, at FCK var i fremskredne forhandlinger med FCM og Erik Sviatchenko omkring et køb af forsvarsspilleren, men da FCM fik en økonomisk indsprøjtning fra engelske Matthew Benham, ville FCM ikke sælge Sviatchenko alligevel.

Det kan Mathias Zanka være glad for, for hvis handlen med Sviatchenko havde kommet i hus, var Zanka højst sandsynligt ikke kommet til klubben. FCK-manager Ståle Solbakken indrømmer, at den nu forhenværende PSV-spiller ikke var klubbens førsteprioritet.

- Vi lykkedes ikke med at hente Zanka i januars transfervindue. Tidligere på sommeren var der for langt imellem parterne til, at en handel kunne realiseres, og samtidig indgik vi en aftale med Pelle Nilsson. I hændelsesforløbet med Erik Sviatchenko kom det frem, at det faktisk var muligt med en re-union i København med Zanka. Vi orienterede Zanka om situationen, og at vi var meget langt i processen med Sviatchenko, samt at vi ville gøre alt for at fuldføre dén handel. Hvis det ikke skete, ville vi vende tilbage, siger Solbakken til fck.dk.

Mathias Zanka Jørgensen nåede at være i hollandske PSV i to år. I den tid blev det kun til 14 kampe på førsteholdet.