AaB smadrede FC Midtjylland på tre minutter

AaB er tilbage på Superligaens førsteplads efter en solid og sikker sejr over FC Midtjylland, der ikke kunne leve op til den stærke start fra premiererunden.

AaB fik i den grad rettet op på den vaklende start i Superligasæsonen, da FC Midtjylland blev nedlagt i Aalborg og dermed skudt ned som tophold i tabellen.

Hjemmeholdet var allerede det bedste hold i 1. halvleg men havde alligevel ikke nemt ved at komme frem til de helt store chancer.

Langt bedre gik det efter pausen, hvor AaB for alvor viste kræfter og fik åbnet op for det offensive spil.

Anders K. Jacobsen fik hjemmepublikummet i jubel, da han efter 63 minutter fandt nettet bag FCM-keeper Jakob Haugaard. Og knap havde jubelen lagt sig, før dommer Jens Maae dømte straffespark til AaB.

Nicklas Helenius, der var startet på bænken for anden kamp i træk var netop kommet på banen i stedet for Lukas Spalvis, gik til pletten og bragte AaB på sikker sejrskurs med scoringen til 2-0.

FC Midtjylland havde svært ved at få gang i det spil, der knuste Brøndby i sæson-premieren, og efter målene blev det ikke bedre. AaB kontrollerede resten af kampen og kørte sæsonens første sejr hjem og indtager inden rundens sidste fire kampe den førsteplads, som holdet sluttede på i maj måned.

Og så hjalp det ikke meget, at FC Midtjylland med rette kunne brokke sig over ikke at få et straffespark i overtiden, da Morten "Duncan" Rasmussen blev nedlagt i feltet.

AaB præsterede stærkt og fik en god optakt til den kommende uges udfordring i Champions League-kvalifikationen, mens FC Midtjylland skal have nederlaget evalueret i forhold til den overbevisende præstation mod Brøndby for en lille uge siden.