Simon Kjær misser Champions League

FC Porto var for stor en mundfuld for Lille og Simon Kjær, der må nøjes med gruppespil i Europa League.

Simon Kjær har prøvet meget i sin karriere, men den danske midterforsvarer har aldrig spillet i Champions League. Det havde han sat næsen op efter at komme til i denne sæson med Lille, men den drøm kom storklubben FC Porto i vejen for tirsdag aften.

Portugiserne vandt 2-0 på hjemmebane, og da Porto også trak sig sejrrigt ud af det første opgør i Frankrig, var der reelt aldrig tvivl om, hvilken konto Champions League-millionerne skulle overføres til.

Med Simon Kjær som en klippe i forsvaret holdt Lille FC Porto fra scoringer i første halvleg, men efter pausen satte hjemmeholdet trumf på med to scoringer. Yasine Brahimi gjorde det til 1-0 efter 49 minutter, mens Jackson Martinez fordoblede 20 minutter senere.

Celtic blev reelt slået ud af Champions League i forrige runde af Legia Warszawa, men en skrivebordsfejl fra polsk side sendte alligevel skotterne videre. Denne gang var der dog ingen til at redde storklubben, der overraskende blev slået 1-0 på hjemmebane af NK Maribor fra Slovenien, der havde 1-1 med sig fra det første opgør og dermed avancerer med 2-1 samlet. Tavares blev matchvinder med et kvarter igen.

Endelig kan BATE Borisov glæde sig over en plads i Champions League efter samlet 4-1-sejr over Slovan Bratislava.