Brøndby satte FC Nordsjælland til væg med en 3-0-sejr

Brøndby IF sikrede sig en 3-0-sejr over FC Nordsjælland søndag aften i en kamp, hvor kampens første mål tog pusten fra FC Nordsjælland.

FC Nordsjælland - Brøndby IF - 0-3
0-1 - Johan Elmander - 56'
0-2 - Frederik Semb - 65'
0-3 - Thomas Kahlenberg - 81'

Det så længe ud til, at FC Nordsjælland skulle trække det længste strå, da de søndag aften tog imod Brøndby IF. Men kampens første scoring viste sig at blive afgørende, da FC Nordsjælland faldt sammen efter det, og indkasserede et skuffende 3-0-nederlag.

Det var en intens kamp uden de store åbne målchance som udgjorde kampens første 45 minutter. Begge mandskaber virkede dog ivrige efter at bringe sig foran, og derfor blev kampen sparket igang med masser af direkte spil mod begge ender. Her var det dog Brøndby, som lagde ud med at tage sig af boldbesiddelsen i kampens indledning.

Alligevel var det FC Nordsjælland, som først viste tænder. Joshua John satte gang i en omstilling, hvor han sprintede fra det meste af Brøndbys forsvar, inden han sendte en afslutning afsted mod Hradecky. Men afslutningen blev hamret mange meter forbi målet. Efter 14 minutters spil var det Brøndbys tur. Riza Durmisi sendte et drømmehug afsted, men David Jensen var opmærksom og dykkede ned og afværgede situationen.

Bare ti minutter senere brød FC Nordsjælland fansene så ud i jubel.  Det skete få sekunder efter, at Uffe Bech havde modtaget bolden på kanten af feltet. Her udfordrede han på vanlig vis, inden han sendte en afslutning afsted, som blev rettet af af Martin Vingaard, hvilket sendte bolden i nettet. Men Vingaard stod flere meter offside, og scoringen blev derfor korrekt anulleret.

I det 43. minut var en velspillende Uffe Bech igen på spil, da han modtog en fremragende diagonal aflevering. Igen udforderede han ved at gå ind i banen, inden han sendte en ny afslutning afsted, som dog ikke voldte Hradecky megen besvær.

Derfor kunne de to hold gå til pause ved stillingen 0-0 efter en halvleg, hvor FC Nordsjælland havde imponeret, mens Brøndby havde svært ved at finde rytmen.

I anden halvleg fortsatte FC Nordsjælland dominansen. EFter 47 minutters spil blev Joshua John sendt mod baglinjen. Undervejs sprintede han fra Frederik Holst, inden han sendte et godt, fladt indlæg ind mod Uffe Bech, som blev presset af Riza Durmisi og derfor ikke fik ordentligt ram på sin afslutning.

I det 53 min. var det Ticinovic' tur til at teste Hradecky. Anders Christiansen, som spillede en forrygende kamp, satte chancen op, da han først fik afdriblet et par Brøndby-spillere, inden han stak en aflevering ind i feltet til Ticinovic, som afsluttede første gang. Men Hradecky fik parreret afslutningen til hjørne.

Bare to minutter senere var det Brøndbys tur til at true FC Nordsjælland. Kahlenberg stak en milimeterpræcis aflevering ind til Nunez, som blev sendt alene afsted mod David Jensen. Men Nunez sparkede lige på David Jensen og derefter var det Szymanowski, som sendte returen langt over og forbi målet.

Minuttet efter lykkedes det så for Brøndby. Et skidt uspark fra David Jensen sendte bolden i panden på Kahlenberg, som på fremragende vis headede Elmander fri. Svenskere stormede ned mod David Jensen, og presset af FC Nordsjælland-spiller formåede han alligevel at sende bolden forbi David Jensen og bragte dermed Brøndby foran 1-0.

Derefter mistede FC Nordsjælland pusten. De havde svært ved at komme frem til chance, og derfor kunne Brøndby i stedet bringe sig foran 2-0. Det skete efter et hjørnespark, som Riza Durmisi sendte ind i feltet. Her steg Fredrik Semb til vejrs, og han kunne ret let heade bolden ind ved den nærmeste stolpe.

Derefter gik gassen lidt af ballonen i opgøret. FC Nordsjælland blev aldrig for alvor farlige, og Brøndby var forståeligt tilfredse med den 2-0-sejr de havde udsigt til. Alligevel formåede de at slutte kampen af med endnu et mål. Det skete i det 80. minut, da Mikkel Thygesen fik god tid til at slå et indlæg ind i FC Nordsjælland-feltet. Her steg Thomas Kahlenberg til vejrs og headede på overbevisende vis Brøndby foran 3-0, som også blev kampens resultat.

Dermed kan Thomas Frank sætte tre nye point på Superligakontoen, mens FC Nordsjælland må ærgre sig over, de ikke fik veklset deres store spilovertag til nogen scoringer.