Olsen: Højbjerg har brug for spilletid
Illustration
Landshold

Olsen: Højbjerg har brug for spilletid

Landstræneren mener, at Pierre Emile Højbjerg har brug for mere spilletid, hvis talentet skal udvikles yderligere. Et klubskifte kan derfor komme på tale.

Pierre Emile Højbjerg er braget ind på den danske fodboldhimmel med to flotte præstationer for landsholdet og et mål mod Armenien. Men hvis den flotte udvikling skal fortsætte, så har han brug for regelmæssig spilletid. Det mener landstræner Morten Olsen.

Det danske stortalent spiller til dagligt i Bayern München, og kæmper om pladsen i startopstillingen med verdensstjerner. Derfor kan det betyde et klubskifte, når transfervinduet åbner i januar. 

- Det kommer an på, hvad han selv føler. Og hvad han selv tror på. Så kan vi andre sidde uden for og observere. Det skal han selv afgøre, udtaler Morten Olsen ifølge Ritzau.

- Han er inde i et godt træningsmiljø, men det er klart, at han skal have kampe. Det har han jo også lyst til. Når han kommer på landsholdet og snuser til at spille på førsteholdet, så vil han have mere, og heldigvis for det, fortæller landstræneren.

- Det handler for ham om at kigge igennem det her halve år og se, hvor han står, før det næste transfervindue begynder. Det er det, han skal aftale med sig selv og med klubben, siger Morten Olsen. 

Bayern München har i det netop overståede transfervindue hentet den spanske midtbanegeneral Xabi Alonso. En spiller, der går direkte ind på Pierre Emiles plads på den defensive del af midtbanen.