Olsen har ret: Bendtner skal vise det på banen
Illustration
Generelle

Olsen har ret: Bendtner skal vise det på banen

Nicklas Bendtner skal følge op på to mål i sidste uge for Wolfsburg med godt spil i Serbien og hjemme i Bundesligaen.

I dagens udgave af Tipsbladet har vi interviewet Nicklas Bendtner og gravet os dybt ned i angriberens tyske klub Wolfsburg og de nøgne tal og fakta bag landsholdets stærkeste angriber. 

De første tre måneder har været gode, men der er lang vej endnu, før Nicklas Bendtner er på et niveau, hvor han selv og et par millioner danske fodboldfans håber, at han ender. Som 26-årig har han endnu ikke været i nærheden af at levere på absolut topniveau i en topklub en hel sæson, her tæller to sæsoner i Birmingham og Sunderland og to pæne år som rotationsspiller i Arsenal ikke.

”Hans livs chance”, siger Morten Olsen om Wolfsburg, og det giver jeg landstræneren helt ret i, for Wolfsburg er en velfungerede fodboldklub på højt, europæisk niveau.

Går det ikke i Wolfsburg, er Nicklas Bendtner dygtig nok til at få nogle fine år et andet sted, men det bliver sandsynligvis i en mindre klub i en af Europas store ligaer eller i en topklub et sted som Grækenland, Rusland og Tyrkiet.

I sidste sæson brugte Wolfsburg 350 millioner kroner på nye spillere, og dukker den rigtige nye angriber op, kan Wolfsburg sagtens finde på at lægge et nyt trecifret millionbeløb for en enkelt spiller.

Det kan Nicklas Bendtner knapt gardere sig imod, men hvis han kan omsætte gode intentioner til fint spil i sine indhop for Wolfsburg og gribe chancen, når han igen kommer i startopstillingen, kan han gøre det meget sværere for Wolfsburg-direktør Klaus Allofs at købe en hundedyr angriber, som Allofs forsøgte at gøre i sommer før kontrakten til danskeren.