Din ultimative Premier League Update – statistik & scoringstendenser
Illustration
Generelle

Din ultimative Premier League Update – statistik & scoringstendenser

Nyeste statistik placerer Liverpool i bund og Southampton i top – eye4TALENT analyserer på Chelseas og Southamptons succes samt årsager til City og Liverpools problemer

Indledende overblik - mål og fakta fra Premier Leagues første 11 runder

De første 11 runder af Premier League har budt på i alt 2821 skud mod mål. 45 % af skuddene har været udenfor feltet (Long Range Shots) mens 55 % har været indenfor feltet (Wide+Dangerzone). 

Hvis vi opdeler banen i de omtalte tre zoner, så viser den gennemsnitlige fordeling af skud pr. mål at være: Dangerzone: 4,8 skud, Wide 17 skud, Long Range 33 skud.

NB: ’Skud’ bliver i bloggen defineret som en samlet betegnelse for alle typer af afslutninger. 

77 % af målene i Premier League kommer fra skud i Dangerzone(ca. 8% af en fodboldbane!) - derfor vil denne blog trække tendenser ud fra netop det afgørende område af banen.

Her skiller især fire hold sig ud fra mængden - Chelsea, City, Liverpool og Southampton. 
Både City og Liverpool lavede over 100 mål i forrige Premier League-sæson…
- Så hvad er forklaringen på at City halter 8 point efter Chelsea på 1. pladsen?
- Hvorfor roder Liverpool rundt på en 11. plads med kun 14 mål i 11 kampe?
- Hvad er opskriften på Southamptons overraskende 2. plads? De spørgsmål vil vi nu give et skarpt bud på!
Chelsea har brug for fire skud færre end City for at score i Dangerzone
Sammenligner vi de to titelkandidater, Manchester City og Chelsea, er der en bemærkelsesværdig stor forskel på skarpheden i Dangerzone. Dog fører Agüero 12 - 10 i topscorerduellen mod Costa og udstråler en umiddelbar skarphed hos Manchesterklubben. Til gengæld skal man kigge langt efter de følgende City-spillere Silva, Lampard, Jovetic og Dzeko, som blot har lavet otte mål - tilsammen.
Chelsea har scoret 23 mål i Dangerzone på blot 65 skudforsøg - altså knap tre afslutninger for at score! Omvendt er City blandt rækkens mest uskarpe hold i Dangerzone - og skal i snit bruge næsten syv afslutninger for bare at score et enkelt mål.
Hele 87 gange har City forsøgt sig fra Dangerzone. City har blot formået at ramme målrammen 24 gange på deres 87 forsøg. Hvad så med de resterende 63 skud på mål? Det svarer til at 72 % af City-forsøgene bliver blokeret eller simpelthen ikke rammer målet.
Se dit favoritholds udnyttelsesevne nedenfor:
Liverpool - Premier Leagues dårligste til at cleare
Det var ikke Liverpools defensiv, der skabte de store præstationer fra sidste sæson, men i denne sæson har holdet faktisk kun tilladt 44 afslutninger imod i Dangerzone, hvilket er det tredje bedste i rækken - kun overgået af Arsenal og Southampton.
Derimod har Aggers tidligere forsvarsmakkere fornærmende svært ved at afvise boldene i feltet: Seks scoringer, svarende til hele 40 % af Liverpools indkasserede mål, har været efter fejlclearinger. Rekordindkøbet, Dejan Lovren, har ikke just imponeret i bagkæden hos Liverpool i den første del af sæsonen.
Det er klart det ringeste i Premier League og dobbelt så mange mål efter fejlclearinger, som de tre hold under stregen Burnley, QPR og Leicester. Liverpools defensiv har faktuelt indkasseret ligeså mange mål efter fejlclearinger som Spurs, United, City, Chelsea og Arsenal tilsammen – de trofaste fans på ”The Kop” kommer til at kigge langt efter CL 2015/16, hvis tendensen fortsætter.
Blandt de nemmeste hold at score imod
De mange fejlclearinger ligger også i tråd med, at det er meget let at score på Liverpool i denne sæson. Der skal kun bruges 3,4 skud i Dangerzone for at score på vicemestrene.
Det er faktisk kun Sunderland og den kommende modstander, Crystal Palace, som er ringere end Liverpool, hvad angår indkasserede mål pr. skud i Dangerzone. Rodgers’ mandskab må imidlertid spejde langt efter den nuværende indehaver af 2. pladsen, Southampton, som der skal bruges hele 12,3 skud for at kunne scores på i Dangerzone.
Se dit favoritholds evne til at forsvare sig i Dangerzone på næste side