Ståle Solbakken: Kunne have solgt Bengtsson i sommer
Illustration
Superliga

Ståle Solbakken: Kunne have solgt Bengtsson i sommer

Ståle Solbakken ser tilbage på Pierre Bengtssons tid i FC København og vurderer hans afløser Ludwig Augustinsson.

En god Bundesliga-back. Sådan ser Ståle Solbakken på den svenske back Pierre Bengtsson, der nu vil videre fra FC København.

- Det har været en rejse for Pierre Bengtsson, og han har haft vældig stor fremgang undervejs, må vi sige. Vi vidste jo, at han havde gode forudsætninger til at blive en stærk to-vejs back, altså både defensivt og offensivt, men han var vældig uskolet, da han kom til os fra Nordsjælland, i hvert fald i forhold til vores måde at spille fodbold på rent defensivt med zonespillet. Men det gik relativt hurtigt, og den fremgang er vel egentlig bare fortsat.

- Hans fysiske formåen er blevet bedre og bedre, og han er en af de spillere i truppen, der løber mest intensivt. Hans en-mod-en situationer begge veje er blevet bedre og bedre, og nu har han jo niveau som en god Bundesliga-back, så han vil ikke få nogen problemer med at spille i den liga, selv om han også skal tage et hak op mentalt, for af og til bliver han trukket ud i nogle ting på banen, som han ikke skal blande sig i. Han mangler måske også endnu flere assists og mål, og han kan fortsat bruge lidt for mange berøringer og også blive bedre i det relationelle, så det ikke bliver et oneman-show.

- Hvis man skal sammenligne ham med Oscar Wendt, så er Pierre nok endnu mere intens i sit spil begge veje, og måske et hak bedre på egen hånd, men Oscar fik bygget bedre relationer til spillerne rundt omkring sig. Han var god til at spille med Grønkjær, de havde en speciel relation, og da Vingaard spillede derude, var det det samme. Og så spillede Oscar jo også på det bedste hold, der har været i FCK.

- Men alt i alt er det gået, som vi havde ønsket med Pierre, og i de seneste måneder har han været blandt FCK's totre bedste spillere. Alle, der har set ham i de seneste par år, har set, at det er en spiller, der vil blive savnet, men sådan er det jo. Vi kunne allerede have solgt ham i sommer, men vi ville gerne have, at Ludwig [ den 20-årige afløser med efternavnet Augustinsson] spillede en hel sæson i Göteborg, før han kom til os.

- Han er en blanding af Oscar og Pierre. Han skal forbedre sig lidt rent defensivt, men offensivt er han en type, der kan komme op på samme niveau som de to, og så håber vi, at Remmer bliver frisk, så vi har ham og Tom [ Høgli]. For Tom kan spille på begge sider, og så kan de tre kæmpe om backpladserne.

- Og så skal vi nok finde ud af, hvem der skal sparke dødboldene efter Pierre. Ludwig sparker godt, og så kan nogle af de højrebenede også blive skarpere.