Kent Nielsen stopper i AaB til sommer
Illustration
Superliga

Kent Nielsen stopper i AaB til sommer

Succestræner Kent Nielsen har valgt at stoppe i AaB, når hans kontrakt udløber til sommer.

I sidste sæson vandt AaB både det danske mesterskab og DBU Pokalen, men til sommer skal nordjyderne fremover ikke ledes af cheftræner Kent Nielsen. Succestræneren, der har taget AaB videre til forårets knockoutfase i Europa League stopper i klubben til sommer, meddeler AaB i en pressemeddelelse.

- Jeg har haft en fantastisk tid i AaB, og jeg vil selvfølgelig gøre alt for, at vi også præsterer optimalt i et forår, hvor der venter en sekstendedelsfinale i Europa League, en kvartfinale i DBU Pokalen og 16 spændende spillerunder i Superligaen, siger Kent Nielsen i pressemeddelelsen.

- Når vi når til sommer, har jeg været i AaB i næsten fem år, og selv om jeg var glad for og også overvejede tilbuddet om en forlængelse, så har jeg vurderet, at det er det rigtige tidspunkt at skilles efter denne sæson, siger Kent Nielsen videre.

I AaB er sportsdirektør Allan Gaarde selvsagt ærgerlig over at miste succestræneren.

- Vi ville gerne have beholdt Kent, der har leveret et fremragende stykke arbejde i AaB, hvilket jo i sidste sæson resulterede i en historisk The Double med et dansk mesterskab og en pokaltitel samt efterfølgende kvalifikation til sekstendedelsfinalerne i UEFA Europa League. Forhandlingerne har været udramatiske, og efter afklaringen med Kent har vi naturligvis straks igangsat arbejdet med at finde en kompetent afløser, der kan bringe AaB videre, siger Allan Gaarde.

52-årige Kent Nielsen har været cheftræner i AaB siden efteråret 2010. I sin første sæson reddede han akkurat klubben fra nedrykning og har altså bygget på siden.