Ny analyse: Messi er 650 millioner kroner mere værd end Ronaldo
Foto: Polfoto
La Liga

Ny analyse: Messi er 650 millioner kroner mere værd end Ronaldo

Det internationale center for sportsstudier har fremlagt en ny undersøgelse, som viser, at Messi er omkring 650 millioner kroner mere værd end Real Madrids Cristiano Ronaldo.

En ny undersøgelse fra det internationale center for sports studier (CIES) har kortlagt verdens mest værdifulde fodboldspillere målt i kroner og øre. 

Og det er nok de færreste, som er overraskede over at se, at det er Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, som indtager de første to pladser på den liste, men hvad der er mere overraskende, er, at Lionel Messi værdi overstiger Cristiano Ronaldos med omkring 650 millioner kroner. 

Begge spillere har kontraktudløb i 2018, og mens Messi på rygteplan er blevet kædet sammen med et skifte til Chelsea til sommer, så må London-klubben forberede sig på, at det vil kræve et enormt stort indhug i pengetanken, hvis de vil lokke den 27-årige argentiner til Stamford Bridge. 

Ifølge CIES er Messi nemlig omkring 1,6 milliarder kroner værd for FC Barcelona.

Og det er altså væsentligt mere end Cristiano Ronaldo på andenpladsen, som CIES vurderer til at være omkring 990 millioner kroner værd. 

Nummer tre på listen er Chelseas Eden Hazard, som er vurderet til at være 740 millioner værd, mens Diego Costas værdi på fjerdepladsen anslås at være på 625 millioner kroner. 

Juventus' Paul Pogba, som den italienske storklub hentede gratis tilbage i 2012 fra Manchester United, indtager femtepladsen på listen, da hans værdi ifølge CIES lyder på 535 millioner kroner. 

CIES har udregnet værdierne på spillerne ved hjælp af en avanceret algoritme, som tager højde for spillerens position på banen, antal kampe, mål og driblinger. Samtidig kigger den også på, hvad spillerens klub har opnået af resultater, og hvilke resultater landsholdet har opnået.