Figo bekræfter: Jeg stiller op til FIFA's præsidentvalg
Foto: Polfoto
Generelle

Figo bekræfter: Jeg stiller op til FIFA's præsidentvalg

Portugiseren Figo er klar til at udfordre Sepp Blatter i kampen om at blive FIFA-præsident.

Mod slutningen af 2014 lignede det, at det ville blive en formsag for Sepp Blatter at blive genvalgt til FIFA-præsident. På det tidspunkt havde kun én modkandidat meldt sig i form af Jerome Champagne. Men siden er der kommet flere kandidater, så Sepp Blatter får det ikke nemt, når FIFA stemmer om præsidentposten den 29. maj.

Der er deadline på at melde sin kandidatur her i slut-januar, og nu har den tidligere portugisiske superstjerne Figo valgt at stille op i forsøget på at vælte 79-årige Sepp Blatter, der har siddet som præsident siden 1998 og er klar på endnu en tur. Figo kommer dermed til at være i et felt med David Ginola, Jerome Champagne, Michael van Praag og Ali Bin al-Hussein som modkandidater, og målet er naturligvis at vinde og få FIFA tilbage på rette kurs.

- Fodbold betyder meget, og det, jeg ser i øjeblikket, når vi snakker om FIFA, kan jeg ikke lide. Ikke kun lige nu, men også de senere år, siger Figo i et interview med CNN.

- Hvis du søger på ordet 'FIFA' på internettet, er det første, der kommer frem, 'skandale'. Ikke just positive ord. Det er det første, vi skal have ændret, for folk skal igen have et positivt billede af FIFA. Fodbolden fortjener meget bedre end det her, siger Figo.

 Figo siger videre i interviewet med CNN, at han allerede har sikret sig opbakning fra fem fodboldforbund. Det er et krav for at kunne være kandidat til FIFA's præsidentvalg.