Izunna lukker dansk landsholdssnak
Foto: Jens Dresling/Polfoto
Superliga

Izunna lukker dansk landsholdssnak

Er Izunna Uzochukwu interesseret i at spille for det danske landshold, skulle han få chancen? Nej, ikke som det ser ud i øjeblikket, fortæller han.

Den nigerianske midtbanespiller Izunna Uzochukwu har snart været i Danmark i ni år, og når han runder de ni år, kan han søge om dansk statsborgerskab og - hvis han er god nok - spille for det danske landshold - hvis han altså får et dansk statsborgerskab. Det vil i givet fald først blive om et par år, han kunne blive aktuel. Tidligere har Izunna og holdkammeraten Sylvester Igboun leget med ideen om at spille for Danmark, men som det ser ud lige nu, er det ikke i Sylvester Igbouns tanker.

Det samme gør sig gældende for Izunna, der fortsat har forhåbninger om at komme på det nigerianske landshold. Han holder dog en lille dør på klem for DBU og Morten Olsen - omend det er en meget, meget lille dør.

- Nigeria er helt klart mit førstevalg, og jeg føler mig stadig sikker på, at jeg kommer på landsholdet på et tidspunkt. Det er mit hjemland, og det er det land, jeg vil spille for. Men man skal aldrig sige aldrig, siger Izunna til tipsbladet.dk.

Han har kontraktudløb til sommer, og vælger han at forlade Danmark, har han ikke været i landet i ni år, hvorfor han ikke kan få dansk statsborgerskab. Men en transfer kan omvendt være med til at sætte Izunna i et bedre lys over for den nigerianske landstræner. Og det er et skifte, han jagter, fortalte han tidligere på ugen.

- Et skifte kan helt bestemt være med til, at jeg står bedre i forhold til at komme på landsholdet. Det er min drøm at spille på det nigerianske landshold, og jeg håber på at kunne overbevise den nigerianske landstræner om, at jeg er god nok. Det ved jeg, jeg er, siger han.

Izunna fortæller også, at han gerne vil give tilbage til det nigerianske folk. Han ved nemlig, at han har været heldig med at skabe sig en karriere som fodboldspiller.

- Jeg har bestemt tænkt nogle gange, at jeg har været heldig. Siden jeg var barn, har jeg villet spille fodbold. Vi har fire drenge fra en fodboldfamilie, og vores forældre har altid støttet os. Vi fik altid lov til at gøre det, vi havde lyst til og syntes var sjovt. Jeg er virkelig glad for støtten, og jeg synes, det er utroligt, så langt jeg er kommet.

- Men jeg har det også sådan, at jeg tror på, jeg kan blive meget bedre. Jeg vil som sagt gerne på landsholdet og vise mig. Der er mange ting, jeg fortsat vil opnå med fodbolden, siger Izunna.

Midtbanespillere kom fra FC Midtjyllands samarbejdsklub FC Ebedei i 2006. Han fik debut for FCM i 2009.