Danny Olsen: Lyngby skal være gode for at hente os
Foto: Casper Dalhoff / Polfoto
1. division

Danny Olsen: Lyngby skal være gode for at hente os

Oprykningskampen: AGF-profilen Danny Olsen understreger, at oprykningen til Superligaen langt fra er sikret og at holdet indeholder langt mere kvalitet end det sæsonen i 1. division har vist.

AGF fik med lodder og trisser hevet en 1-1-deler hjem mod Viborg FF i søndagens topbrag i 1. division, da Mate Vatsadze igen viste den rette målnæse og stod klar til at puffe Jesper Langes stolpeskud ind over stregen kort før stadionuret runde de 90 minutter. 
 
Ud over, at det ene point betød det også, at afstanden til Lyngby BK på tredjepladsen forblev på seks point  og at AGF fik forlænget stimen som ubesejret til nu at tælle de seneste 11 kampe.
 
Solskin og 15 point af 21 mulige har fået Superliga-snakken til at fylde i Aarhus, men forårssæsonen runder først i den kommende spillerunde halvdelen af kampene, og i AGF-truppen er det  største fokuspunk at bevare fokus på kampkalenderens næste udfordring og ikke skele så meget til trinnet op i landets bedste række. 
 
- Der er mange, som allerede nu taler om AGF i Superligaen. Men vores største udfordring er ikke at lade os rive med af de ydre omstændigheder. Der er stadig otte kampe tilbage, og der er slet intet sikkert. Vi skal blive ved med at vinde vores kampe og holde fokus kun på det. Sådan var udgangspunktet inden foråret, og der må ikke ændre sig, siger AGF-profilen Danny Olsen til tipsbladet.dk
 
 - Det var rart, at vi fik det ene point mod Viborg i hvad der måske var vores dårligste præstation i foråret. At det lykkes viser bare, at holdet har en tro på egne evner, og at det er blevet en af vores styrker.
 
AGF indledte foråret seks point efter både Viborg og Lyngby, men på grund af sjællændernes totale nedtur med bare tre point i syv kampe, er AGF nu i en favorabel position, mens Viborg ligner en stensikker oprykker med fortsat seks points forspring til Aarhus-holdet.
 
AGF møder i slutningen af maj Lyngby BK på udebane i sæsonens næst sidste spillerunde, men står det til Danny Olsen, må kampen om oprykningen på det tidspunkt gerne være afgjort til fordel de hvide fra landets næst største by.
 
- Mit personlige mål og håb er, at kampen mod Lyngby ikke skal være spændende. Oprykningen må meget gerne være afgjort på det tidspunkt. Men skal det være tilfældet, handler det igen om, at vi skal holde fokus på, hvor vi er lige nu og at vi skal vinde den næste kamp, den næste og så videre, siger Danny Olsen.
 
- Vi bliver hele tiden bedre, så Lyngby skal virkelig være gode for at indhente os. Men for at holde afstanden, skal vi koncentrere os i hver eneste kamp.
 
- Vi har forbedret spillet på banen, men der er stadig en masse, som vi kan arbejde på som hold og som hver enkelt spiller kan forbedre. Med de spillere, vi har i truppen, ser jeg et langt større potentiale i holdet. Vi kan blive meget bedre, og jeg er overbevist om, at vi igennem foråret med sol og bedre græs på banen, kommer til at vise endnu mere fremgang i spilet.
 
På søndag tager AGF en tur til Vejle, der er ubesejret i de seneste tre kampe og kun har et nederlag i forårets syv spillerunder. AGF kommer som ligaens bedste udehold med ni sejre og bare et nederlag i 12 kampe, men Danny Olsen tager intet for givet. 
 
- Vejle har spillet et stærkt forår, og vi har ikke glemt, hvordan de vandt med 1-0 i Aarhus i efteråret, så der er igen ikke udsigt til nogen nem kamp. Vi har været gode på udebane, og selv om de er svære, tager vi selvfølgelig til Vejle for at vinde, siger Danny Olsen.
 
AGF hentede i efteråret 31 point i 18 kampe men har efter syv spillerunder i foråret forbedret pointsnittet væsentligt med en score på15 point. Ligaens tophold fra Viborg FF skal på udebane mod AC Horsens, mens Lyngby BK får besøg af FC Fredericia - begge kampe spilles lørdag.