Optakt: SønderjyskE - FC København
Superliga

Optakt: SønderjyskE - FC København

SønderjyskE har sikret sig overlevelse i Superligaen, og FC København er sikker på sølv. Nu skal sæsonen spilles færdig for de to mandskaber. Først akt bliver i Haderslev.

Kampfakta:
Spillested: Sydbank Park, Haderslev
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt
Kampstart: Søndag klokken 16.00
På tv: TV3 Sport 1
Twitter: #sjefck

Holdnyt:
SønderjyskE
Et point skulle der til, og et point kom der på tavlen for Sønderjyske, da sønderjyderne søndag sikrede endnu en sæson i Superligaen. 1-1 spillede mandskabet mod FC Vestsjælland, og før de sidste to kampe har Lars Søndergaards hold nu syv point ned til netop FCV, hvilket naturligvis betyder, at de ikke kan indhentes med så få spilleminutter tilbage på programmet.

Overlevelsen er naturligvis et nyt højdepunkt for Søndergaards tid i SønderjyskE, men snart render cheftrænerens tid ud, og efter sommerpausen skal han overtage tøjlerne i AaB som afløser for Kent Nielsen, der som bekendt drager til OB. Dermed er kampen mod FC Københavns sidste optræden på hjemmebanen for Lars Søndergaard, og det er helt sikkert en fin anledning til at slå københavnerne på hjemmebane.

Johan Absalonsen er tilbage fra karantæne, mens Adama Guira er skadet. Erik Marxen har været tvivlsom, men er udtaget til kampen.

FC København
Også hos gæsterne kom der ro på etablissementet efter en hård sæson. Sølvmedaljerne bliver facit for FC København, og det kan ingen fravriste holdet her to kampe før sommerpausen. Senest er det blevet til to 1-0-sejre hjemme i Parken over AaB og OB, så det virker også til, at holdet så småt har flyttet fokus mod den vigtige næste sæson, hvor FC Midtjylland igen skal henvises til en sekundær placering i Superligaen.

Skaderne har sat sit præg på FCK-truppen her mod sæsonens slutning, og det har givet godt med spilletid til truppens yngre medlemmer. Brandur Olsen blev matchvinder mod OB, og så fik Mikkel Wohlgemuth comeback mod fynboerne efter en lang skadespause. Yones Felfel har også fået indhop i de seneste fire kampe, og Berat Beciri og Marcus Mathisen har  været på bænken. I en kamp mod SønderjyskE ligner det igen, at et par af de yngre kræfter endnu engang vil få tillid fra manager Ståle Solbakken og igen få et par Superliga-minutter i benene.

Der er fortsat en del skader hos FC København forud for kampen mod SønderjyskE. Danny Amankwaa, Andreas Cornelius, Bashkim Kadrii, Youssef Toutouh, Kris Stadsgaard, Mikael Antonsson er fortsat ude af fodboldmæssig drift. Også Per Nilsson, Nicolai Jørgensen og Ludwig Augustinsson må sidde udenfor, mens Kevin Foley igen er kampklar, og Thomas Delaney vender tilbage på holdet efter karantæne.

Karantæne:
SønderjyskE: Ingen
FC København: Ingen

Superliga-form:
SønderjyskE: U-U-U-V-U
FC København: V-V-T-V-V

Bud på startopstillinger:
SønderjyskE (4-5-1): Skender - Sigurdsson, Kanstrup, Mussman, Marxen - Paulsen, Hansen, Lodberg, Jensen, Songani - Pourié
FC København (4-4-2): Andersen - Foley, Remmer, Zanka, Høgli - Sigurdarson, Amartey, Delaney, Gíslason - Olsen, De Ridder

Vidste du, at...:
SønderjyskE aldrig har vundet over FC København i Superligaen. I pokalturneringen er det ganske vist blevet til et par sejre, men i 26 forsøg har SønderjyskE aldrig taget tre point mod FCK i den hjemlige liga. Det vil værterne selvfølgelig gøre alt for at ændre på, når københavnerne gæster Sydbank Park søndag eftermiddag.

Dom:
SønderjyskE kan med sejre i de sidste to kampe - mod FC København og FC Midtjylland - lægge et gevaldigt pres på de hold, der er over dem i Superliga-tabellen, mens FC København sejler i sin egen sø med et uoverstigeligt forspring ned til Brøndby IF på tredjepladsen. Kampen bliver på SønderjyskEs præmisser, men den får aldrig den store nerve. 1-1 ender det i Haderslev.

Følg kampen LIVE på tipsbladet.dk - klik her