Blatter: Støtte fra FIFA - ikke fra fodboldverdenen
Foto: Leanza Ennio/Polfoto
Generelle

Blatter: Støtte fra FIFA - ikke fra fodboldverdenen

På et pressemøde hasteindkaldt af FIFA annoncerede Sepp Blatter, at han går af som FIFA-præsident. Nu har schweizeren udsendt et statement, hvor han forklarer, hvorfor han trådte af.

Der har været meget snak om korruption i FIFA, blandt andet i forbindelse med valget af Qatar som værtsland til VM i 2022. 

I den anledning var der kritik fra journalister, spillere, fodboldforbund og fans, da Sepp Blatter i sidste uge blev genvalgt som FIFA-præsident, hvor Prince Ali trak sig tilbage på kongressen i Zürich. 

Men her til aften annoncerede den 79-årige Blatter, at han træder af posten som præsident i fodboldens øverste organ - og oven på dette har schweizeren i et statement forklaret, hvorfor han trådte af. 

- Jeg værdsætter FIFA mere end noget andet, og jeg vil kun gøre, hvad der er bedst for FIFA og for fodbolden. FIFA har brug for en gennemgribende udrensning, skriver Blatter. 

Schweizeren addresserer i statementet også for den utilfredshed, der var blandt fans af fodbold, da han blev genvalgt som præsident. 

- Hvor jeg har et mandat fra FIFA, føler jeg ikke, at jeg har mandat fra hele fodboldverdenen - fansene, spillerne, klubberne, folk, der lever, ånder og elsker fodbold så meget som vi alle gør i FIFA. Derfor har jeg valgt at nedlægge mit mandat ved en ekstraordinær kongres. Jeg vil fortsat udøve mine funktioner som FIFA-præsident indtil det valg. 

Dermed skal en ny præsident findes, og Blatter har også redegjort for denne proces.

- Den næste ordinære FIFA kongres tager plads d. 13. maj 2016 i Mexico City. Dette vil skabe unødvendig forsinkelse, og jeg vil opfordre eksekutivkomitéen til at organisere en ekstraordinær kongres for valget af min arvtager ved den tidligst mulige dato. Dette skal gøres i takt med FIFA's regelsæt, og vi skal lade det være muligt for de bedste kandidater at præsentere sig selv samt holde kampagner. 

Sidst i statementet takker Blatter for støtten han har fået i forbindelse sit virke som FIFA-præsident. 

- Det er med min dybe kærlighed for FIFA og dets interesser, hvilket jeg holder nær hjertet, at jeg har taget denne beslutning. Jeg vil gerne takke de, der altid har støttet mig i en konstruktiv og loyal form som præsident af FIFA, og de, der har gjort så meget for spillet, vi alle elsker.