Kusk, Dalgaard, Zimling og Boulahrouz på flopliste
Foto: FCK
Benelux

Kusk, Dalgaard, Zimling og Boulahrouz på flopliste

Tre danskere blev købt til hollandsk fodbold sidste år - alle tre var blandt sæsonens største flops ifølge Voetbalprimeur.

Det var ikke noget godt dansk år i Holland i sidste sæson.

Som sædvanlig var den hollandske Æresdivision rig på danske spillere, og forud for sæsonen kom der tre yderligere til i form af Niki Zimling, Kasper Kusk og Thomas Dalgaard. Og alle fik markeret sig i løbet af sæsonen - men bestemt ikke for det gode.

Det hollandske medie Voetbalprimeur har lavet en top 10 over største flophandler i hollandsk fodbold i sidste sæson, og alle tre danskere har fået en plads på listen. Det sker ud fra følgende bedømmelse.

Kasper Kusk (Twente): Kusk kom til for en million euro fra AaB. Det danske talent fik plads på kanten, men imponerede ikke i Enschede og formåede hverken at score eller lave assists i Æresdivisionen. Forlod klubben i maj til fordel for FC København.

Thomas Dalgaard (Heerenveen): Dalgaard blev hentet til Heerenveen som afløser for Alfred Finnbogason. Den 31-årige angriber kostede 700.000 euro og underskrev en kontrakt på tre år. Et år senere, efter nul mål i ti kampe, fik han ophævet sin kontrakt og tørner nu ud for SønderjyskE.

Niki Zimling (Ajax): Zimling kunne ikke få det til at fungere i Ajax. Danskeren var i kraft af hans erfaring blevet hentet ind som afløser for Christian Poulsen, men med blot ni kampe - heraf syv som indskifter - kan man argumentere for, at midtbanespilleren fra Mainz reelt ikke havde nogen værdi for cheftræner Frank de Boer.

Også Khalid Boulahrouz har fået plads blandt de ti største flops. Kannibalen kom til Feyenoord fra Brøndby IF.

Khalid Boulahrouz: Da Boulahrouz kom til Feyenoord, var alle glade. Den centrale forsvarsspiller spillede blot 12 kampe for Rotterdam-klubben, og oftest leverede han et ikke overbevisende indtryk. Den tidligere landsholdsspiller har forladt De Kuip på en fri transfer og håber nu på et skifte til USA eller Mellemøsten.

NB: Læserne af Voetbalprimeur kan på hjemmesiden stemme på, hvem af de ti udvalgte der efter deres mening har været det største flop i hollandsk fodbold. I skrivende stund topper Niki Zimling afstemningen med 23 procent af stemmerne.